שיתוף פעולה בין Siemens ל‑Microsoft מחבר מערכות בניין לענן
השתיים משלבות בין Building X ל‑Azure IoT Operations, כדי להפוך מערכות מיזוג, תאורה ובקרה לחלק מהדאטה הארגוני, בתקנים פתוחים ובלי לשבור קירות

אילוסטרציה של בניין שהתחבר למערכות של החברות. תמונה: אתר סימנס
שתי ענקיות הטכנולוגיה Siemens ו‑Microsoft הכריזו על שיתוף פעולה טכנולוגי שמכוון לעולם הבניינים החכמים. מטרת המהלך היא לאפשר חיבור פשוט ומהיר של מערכות בניין, כמו חיישני טמפרטורה, בקרים של מיזוג אוויר, מערכות תאורה, ניטור איכות אוויר ועוד אל שירותי הענן Azure של מיקרוסופט, באמצעות הפלטפורמות Building X ו‑Azure IoT Operations.
במילים אחרות, שתי הענקיות פועלות להפוך את התשתיות הפיזיות לדיגיטליות, באמצעות שימוש בתקן פתוח ואינטגרציה אוטומטית, מה שיכול לקצר משמעותית את זמן ההטמעה ולחסוך עד 80% מהעלויות והעבודה הידנית שנדרשה עד כה לחיבור מערכות מסוג זה לענן.
הבשורה כאן היא לא רק טכנית, אלא תפיסתית: במקום שכל יצרן ייצור מערכת סגורה שמתקשה לדבר עם מערכות אחרות, Siemens ומיקרוסופט שמות דגש על סטנדרטים פתוחים – כמו OPC UA ו‑Web of Things – שמאפשרים לכל ארגון לחבר רכיבי חומרה ותוכנה מגוונים מכל יצרן אל מערכת ניהול אחת בענן. התוצאה היא שכבת נתונים אחידה ואחודה שניתן לנתח, להצליב ולהפעיל עליה כלים של בינה תפעולית, תחזוקה חכמה, אופטימיזציה של שימוש בשטח או אנרגיה ועוד.
רוצים לקבל את הניולזטר השבועי של ITtime? הירשמו כאן
הנדל"ן החכם פורח
התחום הזה – של חיבור נדל"ן, מבנים ומערכות בניין לעולם הדיגיטלי – הולך ותופס תאוצה בישראל ובעולם. בניינים חכמים הם לא רק עניין של נוחות, אלא יעילות, בטיחות ועמידה ביעדים סביבתיים. ארגונים גדולים שמנהלים מבנים של עשרות אלפי מטרים רבועים, כמו בתי חולים, מוסדות אקדמיים, חברות נדל"ן ותשתית, חייבים להסתמך על נתונים. כיוון שחלק מהמערכות פועלות שנים רבות, היכולת "להלביש" עליהן שכבת בקרה מודרנית ולחבר אותן לענן בלי לשבור את הכול ולבנות מחדש, היא הבדל משמעותי וחיסכון אדיר.
גם בישראל התחום פורח ופועלות בתחום מספר חברות וסטארטאפים, כמו Buildots, שהוקמה על ידי רועי דנון, יקיר סודרי ואביב ליבוביץ ולאחרונה השלימה סבב גיוס משמעותי של כ־45 מיליון דולר; Intenseye המתמחה בזיהוי ומניעת סיכוני בטיחות במבנים ואתרי עבודה באמצעות בינה מלאכותית, היא הוקמה על ידי נעם מוסקוביץ’ (מנכ"ל) ורועי גולדשטיין וגייסה עד כה כ‑95 מיליון דולר במסגרת סבבי סיד ומיזמים ורבות נוספות.
השירות המשותף של Siemens ו‑Microsoft צפוי להיות זמין מסחרית במחצית השנייה של 2025. בישראל, מיקרוסופט מפעילה תשתיות ענן מתקדמות, כך שהיישום הטכנולוגי רלוונטי בהחלט גם לארגונים מקומיים, במיוחד כאלה שמנהלים קמפוסים, מוסדות גדולים, או רוצים לעבור לתחזוקה חכמה ומודלים של ניהול אנרגיה מתקדם.