מנכ"ל אפל רומז על פרידה מקוואלקום: "אוהבים שאנחנו יכולים לייצר מוצרים טובים יותר"
בשיחת משקיעים התייחס טים קוק לאפשרות שאפל תיפרד מספקית המודמים ושותפתה לדרך. בנוסף, שיתף המנכ"ל על תכניות החברה בארה"ב תחת ממשל טראמפ

מקור: Apple
הדרך לעצמאות טכנולוגית של Apple קיבלה בחודש מרץ תפנית מפתיעה, עם ההשקה של C1, מודם סלולרי עליו עבדה החברה מאז 2020. המודם, שפותח בישראל, הוצג כחלק מההשקה של האייפון 16e, והמטרה שלו היא לאפשר לאפל להשתלט על המפרט והביצועים של מכשיריה ולהתנתק בסופו של דבר מספקים חיצוניים ובהם גם קוואלקום.
אך הפרידה המתוכננת, אם וכאשר כמובן, לא תגיע בקרוב. על פי דיווחים שונים קוואלקום עדיין תספק את המודם של סדרת האייפונים הבאה (iPhone 17), ולכן נראה שבאפל לא יצאו מגדרם כדי לתקשר את המהלך. עם זאת, מנכ"ל אפל טים קוק, התייחס בשבוע האחרון לעתיד החברה בתחום בשיחת משקיעים. "אנחנו אוהבים את זה שאנחנו יכולים לייצר מוצרים טובים יותר, בזכות מיקוד אמיתי בחיי סוללה ובדברים אחרים שהלקוחות רוצים", אמר קוק. משפט תמים למראית עין, אבל כזה שמעיד על כך שאפל מאמינה שהמודם שלה כבר עכשיו טוב יותר מזה של קוואלקום.
כל עדכוני ה-IT, תשתית וטכנולוגיה בערוץ הטלגרם של ITtime
אפל עדיין לא מצהירה בגלוי על עליונות טכנולוגית על קאוולקום, מן הסתם כדי לא לפגוע במכירות עתידיות של מכשיריה, ומסתפקת בינתיים בטענה זהירה שה־C1 הוא "המודם הכי חסכוני באנרגיה שאי פעם היה באייפון", אמירה נכונה, אבל עוקפת את השאלה הבוערת באמת: מי המודם הטוב ביותר? מאחורי הקלעים, מדדים בלתי רשמיים מצביעים על כך שה־C1 עוקף את קוואלקום במבחנים אמיתיים של מהירות, צריכת חשמל וביצועים כוללים. אבל אפל תמתין ככל הנראה לסיום החוזה עם קוואלקום לפני שתצהיר בפה מלא שהיא בונה טוב יותר.
שינוי כיוון גם בתחום הפוליטי
בתוך כך, מנכ"ל אפל התייחס בשבוע החולף גם ל-100 הימים הראשונים של נשיא ארה"ב החדש-ישן דונלד טראמפ בבית הלבן. בהודעה מוקלטת ששלח לכנס, ציין קוק את שיתוף הפעולה של אפל עם הממשל, בדגש על תחום פיתוח השבבים בתוך גבולות ארצות הברית: "תמיד אמרתי שאפל יכלה להיוולד רק בארה"ב, אנחנו חברה אמריקאית מובהקת ואכפת לנו מאוד מההשפעה שלנו על המדינה הזאת .לכן הכרזנו לאחרונה על תוכנית להשקיע 500 מיליארד דולר כאן בארבע השנים הקרובות. אנחנו מרחיבים את הצוותים והמתקנים שלנו במדינות כמו מישיגן, טקסס, קליפורניה, אריזונה, נבדה, איווה, אורגון, צפון קרוליינה ווושינגטון. אנחנו גם מקימים מפעל חדש לטובת שרתי בינה מלאכותית מתקדמים בטקסס, ומכפילים את קרן הייצור המקומית שלנו כדי לסייע לחברות אמריקאיות להתרחב".

טראמפ. תמונה:
dreamstime
עוד הוסיף ואמר מנכ"ל אפל כי החברה "גאה לייצר מיליוני מקומות עבודה, להשקיע בתעשייה האמריקאית ולתמוך בעסקים שעוזרים לנו לספק מוצרים ללקוחות. אנחנו עובדים עם חברות אמריקאיות כדי לרכוש רכיבים לכל דבר – מהמצלמות של Face ID ועד לזכוכית של האייפון. השנה נרכוש שבבים אמריקאיים בשווי של למעלה מ־19 מיליארד דולר מיצרנים ב־12 מדינות. זה כולל עשרות מיליוני שבבים מתקדמים שנבנים ממש עכשיו על ידי TSMC באריזונה, שם אנחנו הלקוח הראשון והגדול ביותר".
עם זאת, פרשנים ציינו שקוק מתעלם במכוון מתרומתו של הנשיא הקודם, ג'ו ביידן, לחוק השבבים שמימן את רוב ההשקעות הללו. ביידן אף ביקר עם קוק במפעל TSMC באריזונה והיה זה שחתם על החוק שאפשר את התרחבותו. לטענת אותם פרשנים, ההתעלמות אינה מקרית. אפל צפויה לספוג פגיעה של כמעט מיליארד דולר ברווחי הרבעון הקרוב בעקבות מדיניות המכסים החדשה ויש לה אינטרס ברור לנסות ולהתקרב חזרה לממשל טראמפ.