סיילספורס רוצה להפוך את Slack לפלטפורמת תפעול

החברה הכריזה על שורת פיצ'רים מבוססי AI שאמורים לייעל את יום העבודה, כך זה ישפיע על צוותי ה-IT

מערכת ITtime
20.7.25

Slack. תמונה: Pexels

Slack הפך בשנים האחרונות לכלי תקשורת מועדף בארגונים, מסטארטאפים ועד תאגידים גלובליים. יותר מ־300 אלף ארגונים משתמשים בו, ועשרות מיליוני עובדים מתנהלים באמצעותו מדי יום. אבל סלאק של 2025 כבר לא עוסק רק בצ'אטים עם אימוג'ים וערוצים אלא מתקרב בהדרגה להיות כלי מרכזי לניהול מידע ותהליכי עבודה.

בשבוע שעבר השיקה Salesforce, הבעלים של סלאק, שורת יכולות חדשות מבוססות בינה מלאכותית, שמטרתן להעמיק את השימוש ב-Slack כמערכת תפעולית. הפיצ'רים החדשים אמנם מיועדים לשפר את זרימת המידע ושיתוף הפעולה, אבל בפועל הם מייצרים שכבות חדשות של אחריות מצד צוותי IT בתחום האבטחה, האינטגרציות, ניהול הגישה והבקרה על תוכן.

חיפוש ארגוני חוצה מערכות

במרכז השדרוג: חיפוש ארגוני בשפה טבעית, שמאפשר למשתמשים להקליד שאלה – למשל "מה ההחלטה האחרונה של הצוות המשפטי בנושא החוזה?" ולקבל מענה שמבוסס על שיחות Slack, מסמכים מ־Google Drive, SharePoint, Confluence, קבצים מ־Box, Dropbox, ועדכונים מ־Teams. המערכת סורקת מקורות מגוונים ומחזירה תובנות ממוקדות.

עבור צוותי IT זה אומר שצריך לשים לב בעיקר לניהול הרשאות מדויק בין מערכות, בקרה על חיפושים רגישים, שמירה על אבחנה בין מידע ציבורי לפנימי, ובעיקר לוודא שהמערכת אינה משמשת כמעקף למדיניות הרשאות קיימת.

כמו כן, Slack מסוגל כעת לנתח שיחות ושרשורים ולהפיק מתוכם תובנות בזמן אמת: החלטות, רשימות משימות, נקודות מפתח וטיוטות עדכון. הסיכומים מוצגים בתוך Canvas. גם פגישות קוליות ב-Huddle מקבלות תמיכה חדשה עם תמלול חי, סיכום מסודר, ותיעוד של צעדים להמשך.

אלה תכונות שעשויות להפחית עומס על צוותים ולשפר את תיעוד העבודה, אבל הן גם מחייבות התייחסות מצד הארגון: נדרשת בקרה על רמת הדיוק של הסיכומים, הגדרה ברורה של הרשאות גישה למידע המופק, וניהול סיכונים סביב תיעוד אוטומטי שעלול להכיל ניסוחים שגויים או לחשוף מידע רגיש למשתמשים לא מורשים. בנוסף, הארגון צריך לוודא שהתכנים החדשים משולבים במדיניות שמירת המידע, ההצפנה והגיבוי של הארגון, תוך עמידה בתקנות רגולציה כמו GDPR או דרישות פנימיות לתיעוד וציות.

מיפוי מחדש של גישה לקבצים

Slack מוסיף תצוגת קבצים מאוחדת – מעין dashboard שמרכז את כל ה-Canvas, המסמכים והרשימות שנשמרו או שותפו עם המשתמש. הכוונה היא לפשט את הניווט בין תכנים. בפועל, זה מחייב מיפוי מחדש של גישת הקבצים בארגון: שמות קבצים, היררכיית תיוג, רמת הרשאות, ונהלים לעבודה עם תוכן רגיש.

היכולות החדשות נשענות על שכבות ההגנה של פלטפורמת Salesforce, כולל תמיכה ב־FedRAMP, ניהול מפתחות הצפנה (KMS), כלים למניעת אובדן נתונים (DLP), ויכולת לבחור את מיקום אחסון הנתונים לפי דרישות רגולטוריות. בנוסף, Slack משתמש בשכבת תיווך בשם Einstein Trust Layer, שמפרידה בין נתוני הארגון לבין מודלי הבינה המלאכותית. זהו רכיב קריטי למי שמחויב לציות לתקנות כמו GDPR או HIPAA – אך דורש לוודא שהכללים אכן מיושמים בפועל, שהמשתמשים מודעים למגבלות, ושאין "דליפה" תפעולית דרך פיצ'רים אוטומטיים.

משרות פתוחות

קטגוריות

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם