אורקל סגרה עסקת ענק מסתורית שתכניס לה יותר מ־30 מיליארד דולר
בעקבות העסקה, הכנסות הענן של Oracle צפויות להכפיל את עצמן מ-2028. בנוסף, את שנת הכספים החולפת סיימה החברה עם הכנסות כוללות של כ-57 מיליארד דולר

חברת Oracle, תמונה:dreamstime
ספקית הענן Oracle צפויה להכניס יותר מ־30 מיליארד דולר בשנה לעסקיה בעקבות עסקה חדשה עם לקוח מסתורי, שכרגע נותר ללא שם. מדובר בזינוק בהכנסות הענן של החברה, שאמורות להכפיל את עצמן בעקבות העסקה החל בשנת 2028. בדיווח שהוגש אתמול לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC), מסרה מנכ"לית אורקל, צפרא כץ, כי "פתחנו בצורה חזקה את שנת הכספים הבאה. ההכנסות שלנו ממסדי נתונים בענן, בפריסות מולטי־קלאוד, ממשיכות לגדול בקצב של למעלה מ־100%".
את שנת הכספים 2025 סיימה החברה עם הכנסות כוללות של 57.4 מיליארד דולר, מתוכן 24.4 מיליארד דולר משירותי ענן. על אף שבדיווח הרשמי לא נמסרה זהות הלקוח יש מי שמעריכים כי מדובר בקמעונאית הסינית Temu, לאחר שדיווחים קודמים טענו כי היא שכרה את שירותיה של אורקל.
אורקל נחשבת כיום לאחת השחקניות החדשניות ביותר בתחום הענן, בזכות הגישה הלא שגרתית שלה: היא מוכנה לפרוס את התשתיות שלה בתוך חוות שרתים של ספקיות ענן מתחרות. כך, לקוחות יכולים להפעיל מסדי נתונים של אורקל בסביבה מותאמת ביצועים גם אם הם משתמשים בגוגל קלאוד, AWS או Azure.
כל עדכוני ה-IT, תשתית וטכנולוגיה בערוץ הטלגרם של ITtime
האסטרטגיה הזו משתלמת: ברבעון הרביעי של 2025 דיווחה אורקל על עלייה של 115% בהכנסות מהסכמי מולטי־קלאוד. במקביל, מאז פריצתם של מודלי הבינה המלאכותית ב־2022, הפכה אורקל ליעד מבוקש להשכרת מעבדים גרפיים והצטרפה כמשקיעה בפרויקט Stargate של OpenAI, שבו היא צפויה להשקיע כ־40 מיליארד דולר בפריסת תשתיות מבוססות GPU.
במקביל, החברה חתומה גם על הסכמים עם שחקניות נוספות בתחום הבינה המלאכותית, בהן xAI של אילון מאסק ומטא. אפילו מיקרוסופט, היריבה הוותיקה, נעזרה באורקל לצורך קיבולת זמנית למנוע החיפוש Bing החדש שלה.