מחקר בדק את ההשקעה ב-AI בעולם, ואנחנו יכולים להיות גאים

המרוץ סביב תחום ה-AI רותח, ומחקר חדש מאגד כמה נתונים ששמים את ישראל על המפה

אושרי אלקסלסי, מערכת גיקטיים
16.8.24

מקור: DALL-E

המרוץ סביב תחום ה-AI רותח, וכשאנחנו אומרים רותח, הכוונה לא רק למעבדי ה-H100 וה-H200 שבשרתים, אלא גם לרמת המעורבות של הסקטור הפרטי והכסף שמושקע בתחום – גם על ידי המדינה. עתה חושף מחקר חדש שישראל היא אחת השחקניות הבולטות בחלק מהתחומים.

בישראל: האחוז הגבוה ביותר של עובדים בתחום ה-AI

המחקר של חברת ZeroBounce איגד מידע ממספר מקורות ומאגרי מידע בהם Statista ו-GlobalData, כדי להבין אילו מדינות משקיעות הכי הרבה בתחום הכי חם כיום: AI. על פי המחקר, ישראל נמצאת במקום הרביעי והמכובד, עם השקעות פרטיות בהיקף של 1.52 מיליארד דולר בחברות AI בשנה שעברה. עוד עולה מהמחקר כי ההשקעות הפרטיות בתחום ה-AI בישראל בעשור האחרון – בין השנים 2023-2013 – עמדו על סכום מרשים של 12.83 מיליארד דולר.

הדירוג של ישראל נגזר גם ממספר החברות החדשות בתחומי ה-AI שנפתחו בישראל בשנים האחרונות. על פי המחקר, בישראל נפתחו 442 סטארטאפים בתחומי ה-AI בין השנים 2024-2013. עוד עולה שבישראל, אחוז בעלי התפקידים בתחומי ה-AI מתוך כוח העבודה הקיים הוא הגבוה שנמדד בכל עשר המדינות שנכנסו לדירוג ועמד על 1.13% מכלל בעלי התפקידים. המחקר גם מציין את המיקום של חברות על מדד AI, שנוצר על ידי חברת מחקר בשם Tortoise Media ועוסק בפיתוחים בעולמות הבינה המלאכותית על ידי מדינות – שבו ישראל הגיעה למקום השביעי.

מעל ישראל מככבות רק שלוש מדינות: ארצות הברית וסין, שנחשבות למעצמות הן בהשקעה והן במחקרים, וממוקמות במקום הראשון והשני בהתאמה; ואחריהן – בריטניה במקום השלישי. על פי המחקר, בארה”ב עמדה ההשקעה הפרטית על AI בשנה שעברה על 67 מיליארד דולר, בערך פי 9 יותר מאשר סין במקום השני. גם ההשקעה הפרטית בארה”ב בעשור שלפני כן הייתה גבוהה משמעותית מזו של סין, יותר מפי 3 (כ-335 מיליארד דולר השקעות בארה”ב לעומת כ-103 מיליון דולר בסין). בארה”ב גם פועלים פי 4 יותר סטארטאפים בתחומי ה-AI בהשוואה לסין – כ-5,500 חברות בארה”ב לעומת 1,446 בסין. מנגד, הנתון שבו ארה”ב מפגרת אחרי כל תשע המדינות האחרות בדירוג היה אחוז הטאלנטים בתחום – שעמד על 0.34% בלבד.

אחרי ישראל נמצאות ברשימה המדינות הבאות: קנדה גרמניה והודו במקומות 7-5, וצרפת, דרום קוריאה וסינגפור בשלישייה הסוגרת את הרשימה. ב-ZeroBounce מציינים כי איגדו שלל נתונים ממקורות שונים, אך בסופו של דבר קבעו את הדירוג שלהם על פי ההשקעה הפרטית בסטארטאפים בעשור האחרון.

נתון חשוב שצריך להביא בחשבון הוא ההגדרה מהי בכלל חברת AI. בשנים האחרונות מיהרו כמעט כל החברות – מסטארטאפים קטנים ועד תאגידי ענק – לעטות על עצמן גלימות AI, למרות שהקשר בין בינה מלאכותית לפיתוחים ולמוצרים שלהן הוא קלוש. בנוסף, ישנן חברות שמפתחות למשל מוצר סייבר לכל הדעות, אבל ברוח התקופה, הן מכריזות על עצמן חברות AI. בכל מקרה, הטבלה המלאה של הנתונים זמינה כאן.

הכתבה פורסמה לראשונה בגיקטיים

No comments found.

משרות פתוחות

אולי פיספסת

Geektime INSIDER

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם