שידורי הספורט עוברים מהפכה, ומביאים אתגרים חדשים לאנשי IT

סרטוני מצלמות הגוף של MindFly ממשחק האולסטאר ב-NBA הגיעו ל-20 מיליון צפיות ועשו היסטוריה' אבל מאחורי ההצלחה מסתתר אתגר חדש לצוותי ה-IT והסייבר של עולם השידור

ניב גילינסקי
26.3.25

משחק ב-NBA, תמונה: Pixabay

הטלוויזיה המסורתית הופכת לזירה של חדשנות טכנולוגית, כשמצלמות גוף חכמות פורצות דרך בשידורים חיים של אירועי ספורט – והופכות את השחקנים והשופטים למפיקי תוכן בזמן אמת. מי שעשתה לאחרונה היסטוריה בתחום היא חברת הסטארטאפ הישראלית MindFly שנמצאת בלב המהפכה הזאת, לאחר שבשנת 2024 שידרה יותר מ-100 משחקים בארה״ב בשיתוף עם ליגות העל של הספורט האמריקאי, כמו ה-NBA, ה-MLB וה-NHL – כולם מזווית המצלמה האישית.

בחודש שעבר, באירוע שיא של עולם הספורט האמריקאי – משחק האולסטאר של ה-NBA – צולמו קטעי וידאו בזמן אמת מזווית גוף של השחקנים דונובן מיטשל ומיילס טרנר, ושל השופטים עצמם. הסרטונים שהופקו באמצעות מצלמות החברה הפכו ויראליים ברשתות החברתיות, עם יותר מ-20 מיליון צפיות – והפכו לשיחת היום בתעשיית השידור. זו הפעם השנייה שה-NBA משתפת פעולה עם MindFly, אך האפקט הציבורי והמדיה הפעם חורג מהשיח הספורטיבי: ברגע שהפצה בזמן אמת של תכני וידאו מהזווית האישית הופכת לוויראלית בקנה מידה כזה – זה מאותת לגופי שידור, מערכות IT ותחומי אבטחת מידע שהטרנספורמציה כבר כאן.

הטכנולוגיה נשענת על מצלמות גוף זעירות המחוברות לשחקנים או לשופטים ומספקות שידור חי מזווית הראייה שלהם. מאחורי החומר המצולם פועלת מערכת AI ייעודית שמייצבת, עורכת ומביימת את הווידאו בזמן אמת, כך שהוא יוכל להשתלב בשידורי טלוויזיה חיים ובפלטפורמות דיגיטליות כמו רשתות חברתיות. הפתרון כולל גם ניהול מקיף של וידאו וקול, סנכרון מול מערכות השידור המרכזיות ויכולת הפצה רחבת היקף.

הטכנולוגיה טובה, אבל מה קורה מאחורי הקלעים?

מדובר באתגר מערכתי משמעותי מצד ה-IT: תשתיות השידור נדרשות כיום להתמודד עם מקורות שידור מרובים, מבוזרים ודינמיים – מצלמות גוף הפזורות במגרש, שמועברות בענן בזמן אמת ומנוהלות כמו ציוד קצה אינטליגנטי. כל מצלמה היא למעשה רכיב ברשת – עם חומרה, תוכנה, תקשורת, תפעול, ניטור, עיבוד והפצה – וכל זה בלייב. צוותי ה-IT נדרשים לספק לא רק רוחב פס ושרידות גבוהה, אלא גם סנכרון מדויק, ניהול עומסים, ואופטימיזציה של הפצה חכמה תוך שניות.

זהו מכשול שדורש זמינות גבוהה, אוטומציה, ותיאום הדוק בין תשתיות IT, מערכות ענן, מערכות וידאו, וממשקי DevOps – ולפחות באותה מידה – אבטחת מידע מוקפדת, במיוחד כשהזרמים מועברים מגוף אחד לשני, דרך רשתות ציבוריות או חצי-סגורות.

אבל מאחורי הקלעים של החוויה החדשה מסתתרות גם שאלות כבדות משקל: איך מאובטחים תזרימי הווידאו הרגישים האלה? מה המשמעות של חיבור מאות מצלמות גוף לרשתות של גופי שידור בזמן אמת? והאם שידורי הספורט עומדים להפוך לאתגר חדש לאנשי אבטחת המידע?


כל העדכונים של ITtime עכשיו גם בערוץ הטלגרם שלנו


עבור צוותי ה-IT והאבטחה, הפריסה של מצלמות גוף בשטח – שכוללות תקשורת חיה, רכיבי אחסון, קישוריות אלחוטית ושימוש ב-AI בזמן אמת – מציבה סט חדש לגמרי של איומים: כל מצלמה היא נקודת קצה בפני עצמה, עם פוטנציאל לשמש ככניסה לרשת כולה במקרה של פריצה. גם אם מדובר בווידאו ממשחק ספורט, התוכן לעיתים עובר דרך תשתיות סגורות של ליגות, קבוצות שידור, ואפילו עננים פרטיים. דליפת מידע – או השתלטות על זרם וידאו – עלולה להביך ארגונים ולפגוע באמינותם. מערכות שמקבלות החלטות בזמן אמת צריכות לעבור בקרות קפדניות – לא רק לבדיקת הדיוק, אלא גם לאבטחת המודל והגנה מפני מניפולציות.

ההצלחה של הסטארטאפ הישראלי היא כבירה, ואני ממש לא מעוניין להוריד מההישג, אך היא גם מעלה את רף הציפיות מבחינת תשתית: כשצופים מצפים לגישה מיידית לתוכן אישי-חווייתי מכל זווית, צוותי ה-IT נדרשים להבטיח זמינות גבוהה, קצבי תעבורה חסרי תקדים – וכל זאת תוך שמירה הדוקה על פרטיות, זכויות שידור ואבטחת מידע. גם היכולת לנהל ולתמוך במאות התקנים חכמים בזמן אמת, לבצע עדכונים, ניטור, גיבויים ולשמור על יציבות שידור – הופכת לחלק אינטגרלי מתפקיד ה-IT המודרני.

במבט לעתיד, נראה כי טכנולוגיות כמו זו של MindFly צפויות להפוך לסטנדרט בתעשיית שידורי הספורט. אך כדי שזה יקרה בצורה חלקה ובטוחה, ארגונים יצטרכו לשלב את הפתרונות האלה כחלק מהארכיטקטורה הארגונית של ה-IT, ממש כמו כל מערכת ליבה אחרת. המעבר למצלמות גוף איננו רק שינוי בזווית הצילום – הוא שינוי עמוק במבנה המידע, באופי השידור ובאחריות שמוטלת על גופי שידור, צוותי סייבר וספקי ענן. ככל שנראה יותר ליגות מאמצות את הפתרון, כך תגבר הדרישה למנגנוני ניהול, שליטה והגנה מקצה לקצה – החל מניהול זהויות וגישה ועד להצפנת התקשורת, ניטור הביצועים והקשחת הציוד.

MindFly אולי הביאה את הטכנולוגיה, אבל זה רק תחילתו של פרק חדש שבו צוותי ה-IT נמצאים בעמדת מפתח – לא מאחורי הקלעים, אלא ממש על המגרש.

תגיות: , ,

משרות פתוחות

קטגוריות

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם