מהקיץ הקרוב תתחילו לשלם למיקרוסופט על שירות שעכשיו אתם מקבלים חינם

שירות ה-Hotpatching, שעד כה סופק בחינם למשתמשי Windows Server 2025 יהפוך לשירות בתשלום החל מסוף יולי. ומי ימשיך לקבל אותו ללא תוספת תשלום?

מערכת ITtime
15:55

תמונה: מיקרוסופט דרך Unsplash

עד עכשיו נהניתם מזה בחינם אבל בקרוב מאוד תתחילו לשלם: מיקרוסופט הודיעה כי מחודש יולי שירות החלת התיקונים (Hotpatching) עבור Windows Server 2025 בסביבות מקומיות יעבור ממסגרת תצוגה מוקדמת לשירות מנויים בתשלום.

מה זה אומר בפועל? השירות שמאפשר להחיל עדכוני אבטחה ושדרוגים מבלי לאתחל את השרת יתחיל לעלות לכם: 1.50 דולר לכל ליבת מעבד, בכל חודש. עד כה אפשרה מיקרוסופט להשתמש בטכנולוגיה הזו ללא תשלום, אבל מהקיץ הקרוב ארגונים יתחילו לשלם סכום שלא בטוח שהם תכננו להוציא.

במסגרת המודל החדש, השירות יפעל במחזור של שלושה חודשים: חודש אחד יוקדש לעדכון מצטבר (Cumulative Update) שידרוש אתחול מערכת רגיל, ולאחריו שני חודשי Hotpatching ללא צורך באתחול. בפוסט של מנהלת השיווק ב-Windows Server, ג'נין פטריק, ומנהל התוכנית הבכיר, ארטם פרוניצ'קין, הוסבר כי ייתכנו מקרים נדירים שבהם גם במהלך חודש Hotpatch יידרש עדכון רגיל שיחייב הפעלה מחדש, בעיקר מטעמי אבטחה. בהודעה שפרסמו צוין כי Hotpatching "יכול לצמצם את 'חלון החשיפה' שנוצר כאשר מנהלי מערכות דוחים עדכונים ואתחולים לאחר שחרור עדכון אבטחה של Windows", וגם לחסוך זמן רב ולהקל על אי-הנוחות של ימי עדכון מסורתיים (ה-Patch Tuesday).

מעבר אוטומטי מ-1 ביולי

העלות החודשית אולי נשמעת שולית, אך עבור ארגונים שמפעילים שרתים רבי-ליבות מדובר בתוספת שיכולה להצטבר להוצאה שנתית לא מבוטלת, במיוחד עבור אלה שהורגלו ליהנות מהיכולת ללא עלות.


רוצים לקבל את הניולזטר השבועי של ITtime? הירשמו כאן 


כדי להשתמש בשירות Hotpatching יש לנהל את שרתי Windows Server 2025 דרך פלטפורמת Arc של מיקרוסופט, אך השימוש ב-Arc עצמו לא יגרור עלות נוספת. מה כן? החלת ה-Hotpatching תתבצע בתשלום חודשי, כפי שצוין. משתמשים שנמצאים כיום במסלול התצוגה המקדימה יועברו אוטומטית למסלול בתשלום ב-1 ביולי, אז למי שלא רוצה לקבל חיוב מיותר כדאי להכניס כבר מעכשיו תזכורת ליומן.

אבל לא כולם יצטרכו לפתוח את הארנק. משתמשי Windows Server: Azure Edition ימשיכו לקבל את שירות ה-Hotpatching כחלק מהמנוי הקיים וללא תוספת עלות.

בסופו של דבר, מיקרוסופט מהמרת על כך שהצורך בעדכונים שקטים וללא השבתות במיוחד בסביבות קריטיות, יספיק כדי לגרום לארגונים לפתוח את הארנק. השאלה היא כמה מהם יהיו מוכנים לשלם על מה שהתחילו לקבל כסטנדרט.

משרות פתוחות

קטגוריות

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם