משתמשי Meta AI נחרדו לגלות שהם משתפים את השיחות שלהם עם כולם
האפליקציה החדשה של Meta התגלתה כדליפת מידע ענקית: היא אפשרה למשתמשים לשתף תכנים עם העולם, אבל לא הסבירה להם שזה בדיוק מה שהם עושים. התוצאה: שאלות מביכות, וידויים פליליים והרבה טרולינג ברשת. בתגובה במטא שינו את ממשק השיתוף

אפליקציית Meta AI. תמונה: אתר Meta
בספר הפופולרי "הארי פוטר והאסיר מאזקבאן", פרופסור רמוס לופין נותן לילדים להתמודד עם בוגארט, יצור שילבש את הצורה הגולמית של הפחד הכי גדול של האדם שעומד מולו. אבל בעוד שהפחדים של הילדים בני ה-13 היו עכבישים, שדים או מומיות, אם הייתם שמים בוגארט מול אדם ב-2025 סביר שהפחד הכי גדול שלו היה שכל הסודות הכמוסים שהוא משתף עם ה-AI היו נשפכים החוצה, כך שכל העולם היה יכול לראותם. זה בדיוק מה שקרה למשתמשים של Meta AI.
רבים ממשתמשי האפליקציה Meta AI נחרדו לגלות כי הם שיתפו את כל השיחות שלהם ברשת, מבלי שהתכוונו לכך. לפי אתר ביזנס אינסיידר, במשך שבועות ארוכים המשתמשים חלקו עם הבוט תכנים אישיים ורגישים בלי לדעת שהם מועלים אוטומטית לפיד ציבורי בשם Discover. השיחות האלה כללו וידויים אינטימיים על בריאות הנפש, בעיות משפטיות, מערכות יחסים ומשברים משפחתיים.
במטא סירבו בהתחלה לתת תגובה לנושא, אבל בינתיים מיהרו לשנות את ממשק השיתוף והוסיפו שכבת אזהרה חדשה: הודעה שמופיעה רגע לפני פרסום בציבור ומתריעה מפני שיתוף מידע אישי או רגיש. נוסף גם שלב נוסף בתהליך השיתוף לפיד הציבורי כדי להבטיח שהוא לא יתבצע בטעות בלחיצה אחת. עם זאת, ברשת כמו ברשת, יש מי שהופך באג לפיצ'ר, אבל על כך בהמשך.

צילום מסך, Meta AI
כל עדכוני ה-IT, תשתית וטכנולוגיה בערוץ הטלגרם של ITtime
דליפת מידע לכל העולם
הטעות המצערת של המשתמשים נבעה מהדרך בה בנויה אפליקציית Meta AI – בעת הצגת תשובה בשיחה היא מקפיצה את כפתור השיתוף של התוכן, ושלחיצה עליו מעבירה את המשתמש למסך עם תצוגה מקדימה של הפוסט לקראת פרסומו. אבל מה שנראה כמו פעולה תמימה הוא פתח לצרות: חלק מהמשתמשים פשוט לא הבינו שהם משתפים את השיחות הטקסטואליות, קטעי האודיו והתמונות בצורה ציבורית לגמרי עם כל העולם.
אז נכון, על המשתמשים מוטלת האחריות לבדוק מה והיכן הם משתפים את המידע הפרטי שלהם, אבל במקרה הנוכחי, על פי הדיווח, מטא לא הבהירה למשתמשים מהן הגדרות הפרטיות שלהם בזמן פרסום, או בכלל איפה הם מפרסמים את הדברים שהם כותבים. לכן, אם התחברתם ל-Meta AI באמצעות חשבון הפייסבוק שלכם והחשבון שלכם פתוח לציבור הרחב, גם החיפושים שלכם הופכים לפומביים, ולא משנה אם זה סרט למבוגרים בנישה מאוד ספציפית או מתכון לארוחה בסיר אחד.
כשמטא השיקה לפני חודש וחצי את האפליקציה, היא סיפרה כי אחד הפיצ'רים החדשים יהיו פיד גלוי ופתוח שבו המשתמשים יוכלו לשתף זה עם זה את התכנים שהם יוצרים באמצעות ה-AI. אבל בזמן שהמשתמשים חשבו שהם משתפים רק את התוצר הסופי, זה שהם רצו לשתף, האפליקציה פשוט פרסמה את כל השיחה, כולל ההיסטוריה המביכה שאנשים שכחו למחוק או להסתיר. הפיד הגלוי אגב, עומד בניגוד מוחלט לפעולות של חברות AI אחרות, למשל OpenAI שמנהלת בימים אלו מאבק משפטי במטרה למנוע מהשיחות עם ChatGPT לעבור לידיים של "הניו-יורק טיימס".
הטרולים חוגגים
זוכרים שהבאג הפך לפיצ'ר? ככל שעובר הזמן, הפוסטים ה"תמימים" באפליקציה של Meta AI מתקרבים יותר ויותר למבוכה ויראלית בקנה מידה עולמי. תוך שעות ספורות הופיעו עוד ועוד פוסטים שמעידים על טרולים ברשת – ממשתמשים שמעלים את קורות החיים שלהם ושואלים איך להשיג עבודה בסייבר, ועד אקאונטים עם אווטאר של "פפה הצפרדע" ששואלים איך לבנות באנג מבקבוק מים.
הנחמה היחידה של מטא היא שעד כה האפליקציה הותקנה "רק" 6.5 מיליון פעמים בלבד מאז שהושקה בסוף אפריל, כך על פי הנתונים של חברת Appfigures, שמספקת ניתוח נתונים על ביצועים של אפליקציות שונות ברשת. 6.5 מיליון הורדות הוא כמובן לא נתון להתגאות בו כשמדובר בחברת ענק כמו מטא, אבל לפחות נמנעה פדיחה גדולה פי כמה. בינתיים, ההמלצה שלנו כאן ב-ITtime היא שבפעם הבאה שאתם באים ללחוץ "שיתוף", על כל תוכן שלא יהיה – שימו לב לתנאי השיתוף.