הארגון שלי עבר ל-SAAS ואני מנהל תשתיות בלי תשתיות
כולם מתמודדים עם החובה לאפשר זמינות גבוהה ללקוחות ולעמוד בסטנדרטים של אבטחה ותקלות, אבל כולם חוץ מאיתנו צריכים גם לטפל בתקלות שרתים

תמונה: dreamstime
בעולם שבו קצב החדשנות לא עוצר לרגע, הצורך בגמישות, ביצועים גבוהים ואבטחה מובנית הופך לקריטי יותר מאי פעם. אלה חלק מהסיבות שבגללן החלטנו באפספלייר לעבור לשירותי SaaS – Software as a Service ו-Cloud, ולזנוח לגמרי את הגישה המסורתית של ניהול מערכות IT.
ניהול מערך IT דורש משאבים רבים – התקנה, עדכון, תחזוקה ושדרוגים בלתי פוסקים של שרתים ותוכנות, וכמובן שאת כל אלה צריכים לתחזק ולנהל עובדים. כמנהל תשתיות, SaaS הפך לכלי מרכזי בעבודה שלנו ונחסכת ממני ומהצוות שלי כל ההתעסקות הזו. אנחנו מצליחים לייעל תהליכים, להפחית את העומס התפעולי ולתת מענה מהיר לדרישות המשתנות של הארגון. אל תפתחו עיניים, עדיין יש אתגרים הם פשוט אחרים.
אנחנו לא מקבלים מיילים מ-Security ש"חסמנו לכם את השירות כי ככה", ולא צריכים לשבור את הראש איך לעקוף את זה בלי להפר מדיניות. לא מתקינים agent חדש בכל שבוע, לא מחכים ל-maintenance window כדי להפעיל שינוי, ולא מזיעים כי בקרת שינויים שכחה לאשר משהו
רק פתרונות שעובדים, ב-scale אמיתי
Appsflyer היא חברה של כ-1,500 עובדים, שמספקת פלטפורמה למדידת אפקטיביות של קמפיינים פרסומיים. המשמעות היא שאנחנו מתעסקים עם כמויות עצומות של נתונים, חייבים לאפשר זמינות גבוהה ללקוחות שלנו ולעמוד בסטנדרט אבטחה שלא משאיר מקום לטעויות. אלה אתגרים שרבים מתמודדים איתם, אבל בניגוד לרוב, אנחנו צוות של ארבעה אנשים שלא מתעסקים בתחזוקת שרתים, פתיחת טיקטים או הרצת סקריפטים בשלוש בלילה כי ה-backup נתקע שוב.
אנחנו לא מקבלים מיילים מ-Security ש"חסמנו לכם את השירות כי ככה", ולא צריכים לשבור את הראש איך לעקוף את זה בלי להפר מדיניות. לא מתקינים agent חדש בכל שבוע, לא מחכים ל-maintenance window כדי להפעיל שינוי, ולא מזיעים כי בקרת שינויים שכחה לאשר משהו.
אנחנו פה כדי לבנות תשתית אמיתית, כזו שמרגישה כמו קוד ולא כמו טלאים. בלי כאב הראש הקבוע של אנשי IT – רק פתרונות שעובדים, ב-scale אמיתי.
למעשה, האתגר היומיומי המשמעותי שלנו הוא ליצור סביבת IT גמישה, מאובטחת וסקיילבילית, וזה קל יותר כשכל הארגון עובד ב-SAAS. אחד היתרונות הבולטים שאני מזהה בעבודה היומיומית הוא היכולת להטמיע פתרונות חדשים במהירות – הרי אין צורך להקים תשתיות מורכבות או להשקיע חודשים בהטמעה והדרכה. כשאנחנו זקוקים לכלי חדש שיתמוך בצרכים הארגוניים, אנחנו יכולים להפעיל אותו באופן מיידי, לחבר אותו למערכות קיימות ולשלב אותו בתהליכי העבודה ללא מאמץ מיותר.
מעבר לכך, שירותי SaaS משפרים משמעותית את שיתוף הפעולה והפרודוקטיביות. העובדים יכולים לגשת לכלים ולמערכות מכל מקום, מה שמאפשר עבודה רציפה, גמישה ונוחה יותר – במיוחד בסביבות עבודה מבוזרות.
כל עדכוני ה-IT, תשתית וטכנולוגיה בערוץ הטלגרם של ITtime
ניהול פשוט, ביצועים גבוהים
מעבר לנוחות ולגמישות, SaaS מאפשר לנו לנהל מערכות בצורה פרודוקטיבית בהרבה – עדכונים, תחזוקה, ותיקוני באגים מתבצעים ישירות על ידי ספקי השירות, מה שמאפשר לנו להתמקד בניהול חוויית המשתמש ובתהליכים העסקיים, במקום להתמודד עם בעיות תשתיתיות.
גם נושא האבטחה משתפר משמעותית – ספקי SaaS משקיעים משאבים רבים כדי להבטיח עמידות לתקני אבטחה מחמירים, כך שאנחנו יכולים ליהנות מפתרונות עם שכבות הגנה מובנות, מבלי שנצטרך לנהל אותן ישירות.
כמי שמתמודד יומיום עם הצרכים התפעוליים של ארגון גלובלי, אני יכול להעיד שהמעבר לתצורת SaaS הוא לא רק מגמה – הוא צורך עסקי קריטי. הוא מאפשר לנו לנוע מהר יותר, להתמקד באסטרטגיה במקום בתחזוקה ולשמור על סביבת עבודה עדכנית ומתקדמת.
הזמן שלנו יקר, ומעבר ל-SaaS יכול להיות ההבדל בין ארגון שמערך ה-IT והתשתיות שלו עסוק ב"כיבוי שריפות" ובין ארגון שמתקדם קדימה ומאמץ חדשנות בקלות ובמהירות רבה יותר.
הכותב הוא Infrastructure Manager ב-AppsFlyer