הסמכות מקצועיות מקפיצות את השכר של אנשי ה-IT בעד 25%

דוח חדש מצביע על יתרון ברור לעובדים עם הסמכות מקצועיות: שכר גבוה יותר, מעבר חלק לתחומים מתקדמים והעדפה מובהקת מצד מעסיקים, גם על פני תואר אקדמי

ניב גילינסקי
09:33

תמונה: Unsplash

יותר ויותר אנשי IT עוזבים את מסלול התואר האקדמי ובוחרים להתמקד בהסמכות מקצועיות קצרות, ממוקדות, שמוכיחות מה הם באמת יודעים לעשות. כך עולה מדוח חדש של חברת Simplilearn, פלטפורמת הכשרה דיגיטלית גלובלית שפועלת בשיתוף אוניברסיטאות כמו Caltech ו-Purdue. הדוח שפרסמה מציג את מאזן הכוחות החדש בשוק התעסוקה: בעולם שבו טכנולוגיה מתעדכנת כל רבעון, הסמכות מקצועיות הן מה שמקדם אותך במעלה הסולם עד לקבלת המשרה.

הההסמכות המבוקשות ביותר כיום כוללות את AWS, Google Cloud, CISSP ותוכניות ממוקדות בבינה מלאכותית שלמעשה כבר הפכו לדרישה שכיחה בתפקידים כמו ענן, סייבר, DevOps ו־AI. לפי הדוח, עובדים עם הסמכה מקצועית מרוויחים בממוצע בין 10% ל־25% יותר מאלו שאין להם אחת. מעבר לשכר, הסמכה מקצועית מספקת יתרון ברור בריאיון, במשא ומתן וביכולת להתקדם לתפקיד הבא, בין אם אצל אותו מעסיק או בארגון אחר.

"המעסיקים כבר לא שואלים איפה למדת, אלא מה אתה יודע לעשות", מסביר קרישנה קומאר, מנכ"ל Simplilearn, "הסמכות מקצועיות מספקות להם את ההוכחה שהם מחפשים. ידע מעשי, רלוונטי, שניתן ליישום מיידי".


כל עדכוני ה-IT, תשתית וטכנולוגיה בערוץ הטלגרם של ITtime


לפי הדוח, רוב אנשי ה-IT שבוחרים לעבור הסמכות מקצועיות עושים זאת ממניעים מעשיים וברורים: 37% שואפים לעבור לתחום חדש, בעיקר לענן, בינה מלאכותית או אוטומציה; 32% מחפשים הכרה רשמית שתסייע להם להתבלט בתהליך הגיוס; 20% מעוניינים לשדרג את היכולות המקצועיות הקיימות שלהם; ו־10% מונעים בעיקר מהרצון לקידום בתפקיד או להעלאת שכר.

ומה קורה אצלנו?

גם בישראל נרשמת מגמה ברורה של העדפה להסמכות מקצועיות על פני תארים. לדברי ערן לסר, מנכ"ל Wawiwa ומרכז תחום ההסמכות בבית הספר לטכנולוגיה בקריה האקדמית אונו, "עולם ההייטק לא תמיד מחפש תיאוריה אלא אנשים שיכולים להיכנס למשרה ולהתחיל לעבוד בצורה מידית ויעילה. הכשרה מעשית מאפשרת לעובדים להיות 'Job-Ready' כבר בתום הקורס או התוכנית, בלי הצורך להמתין שנים רבות כדי לסיים תואר". לדבריו, הגופים האקדמיים שידעו לשלב תיאוריה עם פרקטיקה יגדילו משמעותית את סיכויי ההצלחה של הבוגרים שלהם.

תמונה דומה עלתה גם מדבריה של ד"ר מיכל קורן, ראש בית הספר להנדסת תעשייה וניהול בשנקר, שסיפרה לנו לפני כמה חודשים כי  יש התאמה גבוהה בין ההסמכות המובילות בדוחות הבינלאומיים לבין הדרישות של שוק העבודה בישראל. "הכשרות כמו CCSP תואמות מאוד למגמה הגוברת למומחיות באבטחת ענן ופרטיות, ורלוונטיות במיוחד לחברות שמאמצות תקנים גלובליים, כמו GDPR של האיחוד האירופי", אמרה אז.

הדוח מציין שההסמכות אינן מוגבלות לתפקידי Hands-on. להיפך, בתחומים כמו ניהול מוצר, אסטרטגיית דאטה או הובלת פרויקטי ענן, הסמכות ממוקדות (כמו "AI for Leaders" או "Data Strategy Executive") הפכו לתנאי סף בקורות חיים. ובזמן שתארים אקדמיים לוקחים שנים, הסמכה מקצועית אפשר לסיים בתוך שבועות, לרוב בלמידה עצמית וגמישה, בלי לצאת לחופשה מהעבודה.

ואכן, לסר מאשר את התמונה הזו מהשטח: "יותר ויותר עובדים בתחום ה-IT מבינים שמכיוון שהטכנולוגיה משתנה כל הזמן, יש צורך ללמוד תחומים חדשים ולרכוש הסמכות מקצועיות כדי להישאר רלוונטיים בשוק. לדוגמה, אנשי Helpdesk שמבינים את הצורך במעבר לעולם ה-DevOps או הסייבר פונים לעבור הכשרות בתחום על מנת להרחיב את המיומנויות שלהם ולהתפתח לתפקידים טכנולוגיים מתקדמים".

דוח נפרד של Foote Partners מראה תמונה מורכבת יותר: בתחילת 2025, הערך הכלכלי של הסמכות מקצועיות ירד ב־0.2%, בעוד שכישורים טכניים לא־מוסמכים (למשל ניסיון מוכח עם כלי DevOps, ניהול פרויקטים או מתודולוגיות Agile) דווקא עלו. נכון להיום, פרמיות השכר על כישורים מעשיים ללא הסמכה גבוהות יותר – בממוצע 9.6% לעומת 6.5%.

עם זאת, בישראל נראה שהערך נשמר. "בהחלט יש פערי שכר ברורים בין עובדים עם הסמכות מקצועיות לבין עובדים ללא הסמכה", טוען לסר, "לעיתים, ההבדל יכול להיות משמעותי. עובדים שמגיעים עם הסמכות המתאימות יכולים להרוויח עד 20% יותר, ובמקרים של תפקידי ניהול או משרות בכירות בטכנולוגיות כמו סייבר ו-AI, ההפרש יכול להיות גבוה אף יותר".

אז אילו הסמכות הכי מבוקשות בישראל?

לסר מציין שהשוק הישראלי נשען בעיקר על הסמכות של גופים בינלאומיים כמו AWS ו-Microsoft בתחום הענן, CompTIA ו-Cisco בתחום הסייבר, ו-Google Cloud בתחום DevOps ו-AI. בנוסף, גם הסמכות של ISACA ושל EC-Council באבטחת מידע שומרות על מעמד חזק. "לא מדובר רק על ידע תיאורטי", הוא מדגיש, "אלא על הכשרה עם תוצאות מדידות שניתן להציג למעסיקים".

לא מדובר בקסם, וגם לא בתחליף כולל ללמידה מסורתית. אבל בעולם שבו קצב השינויים טכנולוגיים לא עוצר לרגע, הסמכה מקצועית טובה יכולה להיות לא רק כרטיס הכניסה שלכם לשוק, אלא גם המצפן שמוביל את הקריירה הלאה, צעד אחרי צעד.

משרות פתוחות

קטגוריות

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם