43,000 שקלים למשרת Senior Fullstack Engineer: סטארטאפ ישראלי מציג טווחי שכר במודעות דרושים

החוק האמריקאי חייב את הסטארטאפ הישראלי Healthee להציג את טווח השכר למשרות השונות, אז הם החליטו לייבא את הרעיון גם לישראל

אושרי אלקסלסי, מערכת גיקטיים
13.11.24

    תמונה: Healthee

אחד השלבים המתסכלים ביותר בתהליך של גיוס והתחלת עבודה חדשה הוא שלב ציפיות השכר. אחרי ראיונות ומבחני בית, זה הרגע שבו עלולים לצוף לפתע פערים גדולים בין החברה למועמדים. תארו לכם שהייתם יודעים מראש מהו טווח השכר של המשרה, ולהחליט מראש אם בכלל כדאי לכם להתחיל תהליך?

התקבל פה אחד

הסטארטאפ הישראלי Healthee החליט ליישר קו עם הנהוג בארה"ב בשנים האחרונות, והתחיל להציג במשרות הפתוחות שהוא מפרסם גם את טווח השכר הצפוי לכל משרה. בהלת'י מאשרים כי המהלך הגיע בשלב הראשון כדי לעמוד בחוק השקיפות בנושא השכר, שנכנס לתוקף בארה"ב בשנה שעברה, ומחייב את החברות המציעות משרות פתוחות לצרף את טווח השכר לכל משרה. עם זאת, בסטארטאפ החליטו ליישם מיוזמתם את המדיניות גם בישראל.

"כחלק מהצמיחה הגלובלית של החברה, החלטנו על בניית תרבות ארגונית חוצת סייטים עם התאמות תרבותיות כשנדרש", אומר בשיחה עם גיקטיים מנכ"ל החברה גיא בנימין, "חשבנו שיהיה נכון להביא את התהליך המבורך מהשוק האמריקאי ולהיות פורצי דרך בשוק העבודה הישראלי". בנימין אומר כי צוות ה-HR של החברה בוחן את המהלך דרך כלים שונים ומבצע בנצ'מארקינג כדי לבדוק ולתקף את ההצלחה בפועל. הוא מוסיף כי המטרה של הבדיקות הללו היא גם "לוודא שצוות ה-People בונים חברה, מעודדים צמיחה ומשאירים אותנו תחרותיים ביחס לשוק".

היו קולות כלשהם נגד המהלך בתוך החברה? 

בנימין: "ההחלטה התקבלה פה אחד. אך כמו כל תהליך חדש, הוא תמיד מלווה בחשש בהתחלה. בגלל זה התחלנו בפרסום משרה לא טכנולוגית עם טווח שכר שקוף וברור, וכשעברנו למשרה טכנולוגית התחלנו לייצר טווח שבסופו של דבר עובר תהליך דיוק תוך כדי תהליך הגיוס".

דבי שרביט, VP People בחברה, אמרה לנו שעוד לפני שהחוק נכנס לתוקף בארה"ב, הם כבר זיהו את הטרנד שהגיע מהשוק ומהמועמדים. לדבריה, המהלך גם הוביל לבניית מהלך פנימי שישקף לעובדים הקיימים של הלת'י דרכים להתפתחות בתוך החברה, עם דגש על ציפיות שכר ודרישות ניסיון למשרות השונות שאליהם ירצו לגשת. "היופי בתהליך הוא שהוא התחיל מאילוץ חיצוני ולמעשה שיפר פנימית את האופן שבו עובדי החברה יכולים לתכנן לעצמם את מסלול ההתפתחות והגדילה שלהם, ובכך גם לא נוצרו התנגדויות כאשר משרות התפרסמו עם שכר החוצה" אומרת שרביט.

שאלנו את עומר ממן, VP Marketing של החברה, על התגובות שקיבלו על המהלך ואם בסופו של דבר הפ לא יייפגעו ממנו כשמועמדים פשוט יוותרו על הגשת קו"ח למשרה שהם רוצים רק כי השכר לא מתאים להם. "עד כה קיבלנו תגובות מפרגנות מצד המועמדים, ולא ראינו ירידה בהגשת קורות חיים", אמר ממן, "אנחנו מבינים את האתגר עבור משרות ספציפיות, שבהן אנחנו יותר גמישים לקבל בהן מבחר רחב יותר של מועמדים עם ניסיון משתנה, ובמקרים כאלה אנחנו בודקים את הסקילס המקצועיים כדי להתאים למועמד את השכר".

עוד לא מגמה

בשיחה עם גיקטיים מונה שירי וקס, מנכ"לית חברת ההשמה בהייטק GotFriends, מספר יתרונות לצעד מסוג זה שעשה עכשיו Healthee. הראשון בהם הוא החיסכון בזמן בתהליכי הגיוס: "פרסום טווחי שכר מאפשר למועמדים לדעת מראש האם המשרה תואמת את ציפיות השכר שלהם. כך מצמצמים פניות לא רלוונטיות ומייעלים את תהליך הגיוס"; היתרון השני הוא הגברת השקיפות והאמון בין החברה והעובדים: "השקיפות בנושא השכר מגבירה את האמון בין המעסיק למועמדים, ומפחיתה תחושות של חוסר הוגנות או הסתרה" אומרת וקס. יתרון נוסף הוא צמצום פערי שכר. לדברי וקס, פרסום טווחי שכר תורם לצמצום פערי השכר בין גברים לנשים ובין קבוצות שונות, בכך שהוא מספק מידע ברור ושקוף לכל המועמדים.

יש גם חסרונות לפרסום של טווחי שכר?

וקס: "כן. מורכבות בניהול גמישות שכר פנימית: פרסום טווחי שכר עלול להגביל את יכולתה של החברה להציע חבילות שכר מותאמות אישית בהתאם לצרכים הפנימיים שלה. זה עלול להקשות על התאמת השכר לתקציב ולאסטרטגיות תמרוץ; השפעה על מורל העובדים: כאשר עובדים קיימים מגלים שטווח השכר למועמדים חדשים גבוה ממה שהם מקבלים, זה עלול ליצור תחושת אי נוחות ולהוביל לדרישות להעלאות שכר או לתחושת חוסר שביעות רצון; פגיעה בתחרותיות של סטארטאפים: סטארטאפים שמציעים שכר נמוך יותר בהשוואה לחברות גדולות עלולים להיפגע בתחרות מול החברות הגדולות והממוסדות. פרסום טווחי שכר יכול לחשוף את הפערים הללו ולהקשות על משיכת מועמדים מצוינים, במיוחד בשוק תחרותי כמו ההייטק".

וקס מוסיפה שלמרות שבמדינות רבות בעולם פרסום טווחי שכר הפך לנורמה, בישראל הצעד של Healthee הוא תקדימי: "נכון להיום, אין אינדיקציה שמדובר במגמה שתתפשט במהירות" מסכמת וקס.

מסייעים לאמריקאים לממש זכויות רפואיות

הלת'י הוקם ב-2021 והוא מפתח פלטפורמה שמנגישה את כל הזכויות והמידע הרפואי במקום אחד עבור עובדים אמריקאים. בעזרת הפלטפורמה של Healthee העובדים יכולים לבחור את תוכנית הביטוח הרפואי שהכי מתאימה לצרכים שלהם ושל משפחותיהם, לשאול שאלות כיסוי ביטוחיות ולקבל תשובות מתוך תוכנית הביטוח שלהם. את הלת'י הקימו היזמים  גיא בנימין (מנכ"ל ומייסד משותף), בן נגר (סמנכ"ל תפעול ומייסד משותף), וד"ר אלעד אופיר (סמנכ"ל דאטה ומדיקל, ומייסד משותף).

הכתבה פורסמה לראשונה בגיקטיים

משרות פתוחות

אולי פיספסת

Geektime INSIDER

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם