רשות הטבע והגנים הטמיעה מערכת להגנה מפני מתקפות סייבר בשיתוף בזק בינלאומי ו-FlowSec
שירות מבוסס AI נבחר לאבטחת האתרים של רשות הטבע והגנים מפני מתקפות DDoS

אתר רשות הטבע והגנים. צילום מסך
רשות הטבע והגנים החלה להפעיל מערכת חדשה להגנה מפני מתקפות סייבר על נכסיה הדיגיטליים, זאת באמצעות פתרון טכנולוגי של חברת FlowSec שהוטמע בליווי בזק בינלאומי. המערכת נועדה להתמודד עם מתקפות מניעת שירות ((DDoS – Denial of Service) הפוגעות בנגישות אתרי הרשות – בהם מידע חיוני לציבור המטיילים.

עדי רומנו. צילום: לירון מולדובן
המערכת החדשה, המבוססת על מודל SaaS המשלב בינה מלאכותית, מזהה מתקפות DDoS בשלבים הראשוניים ומגיבה בעצירת התעבורה מהגורם העוין. כך למעשה מוקד הפעילות עובד מלקוח הקצה לקהילת ספקיות האינטרנט (ISPs) ברמת המדינה ומעבר לה.
רשות הטבע והגנים היא רשות ממשלתית המחזיקה בנאמנות, בשם הציבור, בחלק מנכסי הכלל – שמורות טבע וגנים לאומיים – והיא מחויבת להגן עליהם עבור הדורות הבאים. בנכסים המקוונים של הרשות יכולים המטיילים להתעדכן בכל החדשות אודות אתרי הטבע, כולל הודעות

אייל צדוק. צילום: יח"צ
הנוגעות לסגירה או פתיחה של אתרים בשל אירועי טבע, הנחיות פיקוד העורף ועוד. ערוצי תקשורת אלו קריטיים למידע על אודות האתרים ולתשלום מקוון. ברשות הטבע והגנים החליטו על הטמעתת המערכת החדשה על רקע העלייה המשמעותית במתקפות סייבר כלפי גופים ציבוריים בישראל, במיוחד מאז תחילת מלחמת "חרבות ברזל". בהקשר זה, שיתוף הפעולה בין רשות הטבע והגנים, בזק בינלאומי ו-FlowSec נועד לשפר את ההיערכות של מוסדות המדינה לאיומים מסוג זה.
"המערכת של חברת FlowSec ובזק בינלאומי מאפשרת לרשות הגנה מיטבית ממתקפות DDoS, תוך שמירה על יציבות מערכות הייצור", אמר אייל צדוק, ראש צוות אבטחת מידע ברשות הטבע והגנים, "הבחירה נעשתה לאחר בחינת פתרונות שונים והותאמה לצרכים שלנו באופן ממוקד ומהיר".
"מתקפות DDoS הפכו לכלי נפוץ ליצירת נזק תשתיתי", מסרה עדי רומנו, מומחית אבטחת מידע בבזק בינלאומי, "שיתוף הפעולה עם FlowSec מאפשר לנו להציע פתרון מבוסס ידע וניסיון לגופים ציבוריים כמו רשות הטבע והגנים, במטרה לחזק את ההגנה עוד לפני שהמתקפה מגיעה לרשת היעד".