"סופ"שים הם טעות, אני לא מאמין באיזון בית-עבודה"
כך אמר בסוף השבוע אחד ממייסדי Infosys, מחברות ה-IT הגדולות בעולם. במה הוא כן מאמין? 70 שעות עבודה בשבוע
בזמן שאתם מתבאסים שאתם צריכים להגיע 4-3 פעמים למשרד ובעולם מדברים כבר שנים על איזון בית-עבודה, אחד ממייסדי ענקית הטכנולוגיה Infosys רואה את הדברים אחרת לגמרי, והוא לא מתבלבל. במהלך כנס במומבאי, הכריז נאראיאמה מורתי (Narayama Murthy) שבהודו צריכים לעבוד קשה כדי להתקדם. כמה קשה? 70 שעות בשבוע או 14 שעות עבודה ביום. תנו לזה לשקוע.
לטענתו, הוא היה מאוד מאוכזב באמצע שנות ה-80, כאשר הודו עברה משבוע של שישה ימי עבודה לשבוע של חמישה ימים. בנוסף, הוא סיפר שהוא עצמו הגיע למשרד מדי יום בשעה 06:20 ועובד עד 20:30. "14 שעות ועשר דקות עבודה כל יום", סיפר מורתי, "שישה ימים וחצי בשבוע, ואני גאה בזה".
"I don't believe in work-life balance," declares Infosys' Narayana Murthy as he defends his infamous '70-hour work-week' comment while talking to Shereen Bhan at CNBC TV18's Global Leadership Summit#CNBCTV18GLS #CNBCTV18at25 #cnbctv18digital @ShereenBhan pic.twitter.com/Hcrej8DUkw
— CNBC-TV18 (@CNBCTV18News) November 14, 2024
המנוחה מעכבת את הכלכלה
מורתי, שחי את המנטרה "עבודה היא החיים", טוען שהודו היא מדינה ענייה, וכדי להדביק את הקצב של כלכלות המערב עליה להקריב את מנוחת סוף השבוע. כדוגמה לעבודה קשה הוא מביא את ראש ממשלת הודו, נרדנה מודי, והממשל שלו, ומציין שהם כנראה עובדים 100 שעות בשבוע. לדבריו, העדפת מנוחה רק מעכבת את הפיתוח הכלכלי: "צריך להיות תחרותיים, אחרת ההזדמנויות יחלפו," ציין. מורתי מאמין שלעבודה מאומצת אין תחליף, וסופי השבוע? ובכן, הם כנראה המצאה שמפריעה לחזון.
ההצהרה שלו עוררה תגובות מעורבות ברשתות החברתיות. חלק מהמגיבים טוענים כי להציע 70 שעות עבודה בשבוע במדינה שכבר סובלת משיעור גבוה של שחיקה זה לא פתרון; אחרים טענו שיש הבדל בין עבודה מאומצת כעצמאי לעומת שכיר; אבל היו גם כאלו שהסכימו שיש צורך בעבודה מאומצת, למרות שההצעה של מורתי היא קיצונית מדי. החוק בהודו, בכל מקרה, מגביל את שעות העבודה לשמונה ביום.
בינתיים, בכלכלות המערביות למדו שיש הבדל בין שעות עבודה לשעות עבודה יעילות והעולם ברובו עובר לגישה של יעילות ושעות עבודה גמישות. ועדיין, אולי מודל העבודה צריך להשתנות ממדינה למדינה, מתקופה לתקופה ואולי יש מקום למודלים שונים של שבוע עבודה?
אנחנו נשאיר את השאלה פתוחה ונלך לבינג'.