חברת IBM הציגה הלילה את החזון שלה לפתרונות AI ארגוניים
החברה מנסה לחבר בין התשתית לבין הכלים במטרה לאפשר לארגונים לשלב בינה מלאכותית בצורה בטוחה, משתלמת וקלה יותר

תמונה: מתוך אתר IBM
חברת IBM הכריזה הלילה על LinuxONE 5 – שרת מיינפריים חדש שמבוסס על לינוקס ומשלב את המעבד Telum II עם מאיץ AI מובנה. ההכרזה התקיימה במקביל לכנס THINK 2025 של החברה, שבו הוצגו גם פתרונות נוספים שמטרתם להקל על ארגונים להטמיע בינה מלאכותית במערכות הקיימות שלהם.
LinuxONE 5 כולל שיפורים בביצועים, צריכת האנרגיה ורמת האבטחה. הוא תומך במחשוב חסוי (כלומר, שמירה על הצפנה גם כשהמידע נמצא בזיכרון), כולל הצפנה בעמידות לקוונטום, מודול חומרה לאבטחת מידע, ותמיכה בהפעלת קונטיינרים חסויים. בשילוב עם IBM Vault Self-Managed, הוא מאפשר ליישם מדיניות סודיות גם בסביבות ענן היברידי.
כל עדכוני ה-IT, תשתית וטכנולוגיה בערוץ הטלגרם של ITtime
המערכת מאפשרת לאחד עומסי עבודה מכמה שרתים למערכת אחת, וכך להפחית משמעותית את עלויות התחזוקה וההפעלה. לפי IBM, המעבר מפתרונות מבוססי x86 ל-LinuxONE 5 עשוי לחסוך עד 44% מהעלות הכוללת לאורך חמש שנים. היא גם מספקת זמינות גבוהה במיוחד, כך לטענתה, עד 99.999999%. דוגמה לכך היא נמל ברצלונה, שבו בוצעה קונסולידציה של מערכות קריטיות על גבי LinuxONE, מה שהוביל לחיסכון באנרגיה והיערכות לצמיחה עתידית.
בהמשך השנה צפוי גם להצטרף המאיץ הגנרטיבי Spyre, שיאפשר להריץ יישומי AI מורכבים יותר. IBM עדכנה את ערכת הפיתוח שלה ל-AI כך שתתאים למעבד החדש, והציגה גרסאות מוקדמות של OpenShift Virtualization ו-OpenShift AI, שמאפשרות לנהל גם מכונות וירטואליות וגם קונטיינרים באותו ממשק.
לא רק שרת מיינפריים חדש
כאמור, ההכרזה התקיימה במקביל לכנס Think 2025 במסגרתו הוצגה גם הגרסה החדשה של watsonx Orchestrate: פלטפורמה שמאפשרת לבנות סוכני AI אוטומטיים לביצוע משימות בארגון. אפשר לבחור מתוך קטלוג של מעל 150 סוכנים מוכנים מראש, ולשלב אותם עם מערכות קיימות כמו Salesforce, מיקרוסופט או Adobe.
בנוסף, IBM הציגה פתרון אינטגרציה חדש בשם webMethods Hybrid Integration, שנועד לעזור לארגונים לשלב AI במערכות הקיימות שלהם בצורה פשוטה יותר. לפי מחקר שבוצע עבור IBM, ארגונים שהשתמשו בכלי הזה הצליחו לקצר את זמני הפרויקטים ולחסוך עד 67% בפרויקטים פשוטים, תוך החזר השקעה של 176% בשלוש שנים.
תחום נוסף שקיבל דגש הוא ניהול מידע לא מובנה, כמו טקסטים, תמונות או מסמכים. IBM הציגה את watsonx.data, מערכת שמסייעת לארגן את המידע הזה כך שיהיה אפשר להשתמש בו ביעילות במודלי בינה מלאכותית. לפי החברה, המערכת משפרת את דיוק המודלים ב-40% בהשוואה לשיטות הישנות. יחד איתה הוצגו גם כלים נוספים לאיסוף, שילוב וניתוח מידע ממקורות שונים, כולל יכולות אחסון חכמות שמאפשרות לשלוף רק את המידע הרלוונטי.
לסיכום, IBM מנסה לחבר בין התשתית LinuxONE 5, לבין הכלים: watsonx, סוכני AI, פתרונות נתונים וממשקי פיתוח. המטרה: לאפשר לארגונים לשלב בינה מלאכותית בצורה בטוחה, משתלמת וקלה יותר לשילוב עם מערכות קיימות.