משרד המשפטים האמריקאי ו-HPE הגיעו להסכמה: רכישת ג'וניפר תוכל לצאת לדרך

חברת התקשורת תצטרך להיפרד מחטיבת הרשתות האלחוטיות שלה, אך תוכל להשלים את העסקה בשווי 14 מיליארד דולר

ניב גילינסקי
30.6.25

משרדי HPE בארה"ב. תמונה: Unsplash

אחרי חצי שנה של התנגדות מצד משרד המשפטים האמריקאי, חברת HPE הצליחה להגיע להסכם פשרה שיאפשר לה להשלים את רכישת ג'וניפר נטוורקס בעסקת מזומן בשווי 14 מיליארד דולר. ההסכם הוגש בסוף השבוע לבית המשפט, והמשמעות היא שהמשפט שתוכנן להיפתח ב־9 ביולי, ככל הנראה לא יתקיים.

לפי הדיווח של רויטרס, במסגרת ההסכם התחייבה HPE למכור את Instant On, חטיבת הרשתות האלחוטיות שלה ולקבל רישיון לקוד המקור של Mist AI של ג'וניפר, אשר כבר משולבת כיום במוצרי WLAN של החברה.


רוצים לקבל את הניולזטר השבועי של ITtime? הירשמו כאן 


מה רצו למנוע ולמה זה לא קרה

משרד המשפטים האמריקאי פנה לבית המשפט בינואר האחרון בניסיון לחסום את המיזוג. הנימוק המרכזי: העסקה תפגע בתחרות בשוק הרשתות בארה״ב, ותשאיר אותו בשליטת שתי חברות בלבד, HPE וסיסקו  שיחזיקו יחד ביותר מ־70% מהשוק. בפברואר השיבה ג'וניפר לתביעה והכחישה את ההאשמות, כשהיא טוענת שהממשלה מתעלמת מהמציאות העסקית של שוק הרשתות האלחוטיות ומההיגיון התחרותי של המיזוג. כעת, עם הגשת ההסכם, נראה שההתנגדות הוסרה והעסקה תוכל להיחתם בקרוב.

אנטוניו נרי, צילום: יח"צ

בחברה לא מסתירים את שביעות הרצון. מנכ"ל HPE, אנטוניו נרי, אמר כי "ההסכם עם משרד המשפטים סולל את הדרך לסגירת העסקה ושומר על היתרונות שלה עבור הלקוחות ובעלי המניות תוך יצירת תחרות גדולה יותר בשוק הרשתות העולמי". לדבריו, "לראשונה תהיה ללקוחות אלטרנטיבה של ארכיטקטורת רשת מודרנית שיכולה לתמוך בצורה הטובה ביותר בדרישות של עומסי עבודה מבוססי AI".

גם מנכ"ל ג'וניפר, רמי רחים, נשמע מרוצה: "החיבור עם HPE מסמן צעד מרגש קדימה במתן פורטפוליו שלם של פתרונות רשת מודרניים ומאובטחים ללקוחות – כדי לחבר את הארגונים שלהם ולספק יסודות חיוניים לענן היברידי ול-AI".

 

משרות פתוחות

קטגוריות

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם