גוגל תשלם 1.3 מיליארד דולר על איסוף לא חוקי של מידע פרטי

החברה הגיעה להסדר פשרה לאחר תביעות שייחסו לה איסוף בלתי חוקי של מיקום, חיפושים ונתונים ביומטריים של משתמשים

ניב גילינסקי
11.5.25

תמונה: Pexels

גוגל תיפרד בקרוב מסכום של 1.375 מיליארד דולר בעקבות הפרות חמורות של זכויות הפרטיות של תושבי טקסס, כך הודיע בסוף השבוע התובע הכללי של המדינה, קן פקסטון. הצדדים הודיעו על הסכם פשרה שמסיים מאבק משפטי שנמשך כמעט שלוש שנים.

התביעות, שהוגשו בשנת 2022, ייחסו לגוגל איסוף בלתי חוקי של מידע פרטי, כולל נתוני מיקום, חיפושים שבוצעו גם במצב גלישה בסתר, ונתונים ביומטריים כמו תווי פנים וקטעי קול. מדובר בהסכם הפיצוי הגבוה ביותר שהושג עד כה בין מדינה אחת לבין גוגל בגין הפרת חוקי פרטיות, גבוה משמעותית מכל הסכם קודם מסוגו.


כל עדכוני ה-IT, תשתית וטכנולוגיה בערוץ הטלגרם של ITtime


"בטקסס, חברות הטכנולוגיה הגדולות לא נמצאות מעל החוק", הצהיר פקסטון, "גוגל עקבה אחר אנשים, תיעדה חיפושים אישיים ועשתה זאת בסתר. זהו ניצחון משמעותי לתושבי טקסס והוכחה שמי שמפר את האמון הציבורי ישלם על כך ביוקר".

מצידה של גוגל, נמסר ל־The Verge כי "ההסדר מסיים שורה של טענות ישנות, רבות מהן כבר הוסדרו במקומות אחרים, בנוגע למדיניות מוצרים שהשתנתה מזמן. אנו שמחים להשאיר את הפרשה מאחור וממשיכים להשקיע בבניית מנגנוני פרטיות חזקים למשתמשים". למרות הודעתה של גוגל, הסכם הפשרה מגיע ימים ספורים לאחר פרסומו של מחקר חדש שטען כי הדפדפן של גוגל, Google Chrome, הוא הדפדפן שאוסף הכי הרבה מידע על המשתמשים שלו, כך שלא בטוח ששינוי המדיניות של גוגל בתחום באמת מונע ממנה לאסוף את המידע עלינו.

בינתיים, נראה כי קן פקסטון מבסס את מעמדו כמי שמוביל את הקרב המשפטי מול ענקיות הטכנולוגיה. בשנה שעברה הוא הגיע להסכם עם חברת מטא, שבמסגרתו שילמה טקסס סכום של 1.4 מיליארד דולר בשל שימוש בלתי חוקי בטכנולוגיות זיהוי פנים ותיוגים בתמונות. גם ההסכם הזה נחשב להסדר הפיצויים הגבוה ביותר שהושג אי פעם על ידי מדינה אחת מול Meta בנושאי פרטיות.

משרות פתוחות

קטגוריות

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם