"בעולם הדינמי והמטורף שבו אנחנו חיים, הכי מאתגר זה לשמור על שפיות"
איך נראית קריירה שעוברת מ-CIO לצד הספק ובחזרה ומה הביא אותה להדריך אחיות ברוסיה? פלורה לוין, VP IT and Digital ב-VPG, מספרת על קריירה מגוונת ואתגרים חוצי יבשות
במדור מנמ"ר על הבר אנחנו משוחחים בכל פעם עם CIO או CISO שיספרו לנו קצת על עצמם, על הדרך שעשו כדי להגיע לתפקיד ועל שיטות העבודה והניהול שלהם; נדבר על השינויים בתעשייה ובתפקיד ונכיר גם צדדים פחות מקצועיים. והשבוע מתארחת פלורה לוין, VP IT and Digital, חברת VPG. שנתחיל?
היי פלורה, נשמח לשמוע על המסלול האישי שעשית בקריירה עד לתפקיד הנוכחי.
לתפקיד הנוכחי הגעתי אחרי שהייתי CIO גלובלי בחברת פרוטארום, חברה תעשייתית גלובלית שמכרה מעל מיליארד וחצי דולרים בשנה וביצעה עשר רכישות של חברות בשנה. לפני כן "זיגזגתי" לתפקידי "ספק" ולמעלה מ-12 שנים הייתי שותפה ומנכ"לית משותפת בחברת B-Pro – חברת ייעוץ אסטרטגי בעולמות של BI, חוויית לקוח וניהול מערכות מידע. עשינו פרויקטים במגוון של חברות בארץ ובעולם ובמגוון תעשיות: פיננסי, תעשייה, מגזר ציבורי, בריאות ועוד.
לפני כן, שוב "עברתי צד" – הייתי CIO של חברת הדלק הישראלית (כיום דלק). לפי קורות החיים, אפשר לחשוב שאני בת מאה: לפני כן, היה לי סטארטאפ שלא צלח את משבר שנת אלפיים. ולפני כן הייתי באמדוקס. ולפני כן, בהקמת קווי זהב.

פלורה לוין. צילום: פרטי
ספרי לנו קצת על VPG והתחום שבו היא פועלת.
אני עובדת ב-Vishay Precision Group (VPG) – חברה גלובלית שמתמחה בטכנולוגיות מדידה וחישה מדויקות. אנחנו מפתחים חיישנים, פתרונות שקילה ומערכות מדידה שממלאים תפקיד מרכזי בהמרה של נתונים מהעולם הפיזי לעולם הדיגיטלי. המוצרים שלנו מיועדים להשתלב במערכות של לקוחות בתעשיות כמו תעופה וחלל, ביטחון, תחבורה, תעשייה כבדה, רפואה, רובוטיקה ועוד. רוב הפתרונות שלנו מותאמים לדרישות ייחודיות של לקוחות (“designed-in”) ונדרשים לרמות דיוק ואמינות גבוהות, במיוחד במערכות קריטיות.
העבודה ב-VPG משלבת טכנולוגיה מתקדמת, חדשנות, ותשתית גלובלית, ומתמקדת במוצרים שבבסיס תהליכי איסוף הנתונים – מה שהופך את ההשפעה שלנו למהותית בכל שרשרת הערך של הדיגיטציה.
כל העדכונים של ITtime עכשיו גם בערוץ הטלגרם שלנו
מה האתגר הכי קשה שאיתו את מתמודדת בתפקיד שלך כיום?
כיועצת בעבר בצד "הספק", התפקיד שלי בארגונים היה הובלת "קרן לייזר" ממוקדת של שינוי משמעותי אחד בו-זמנית, שלעיתים גם נפרש על פני מדינות שונות ועם פונקציות ארגוניות שונות.
האתגר הנוכחי, בעולם הדינמי והמטורף שבו אנחנו חיים, הוא לשמור על שפיות ולנהל אנשים מתרבויות שונות כצוות מגובש שמביא ערך מקסימלי, מבצע שינויים רבים, רץ למרחקים ארוכים וגם נהנה מהדרך. זה מחייב פוקוס עסקי של הלימה למצפן הארגוני, והמון איזונים לאורך הדרך. כל זה, בתקופה שבה החיים היומיומיים משתנים בכל כך הרבה מדינות בעולם, במקביל לסביבה העסקית הדינמית שבה מתנהלת החברה ובמקביל לטכנולוגיה, שמשתנה גם היא.
באיזה תהליך שהובלת את הכי גאה?
קשה לבחור, כמעט כמו לשאול מי הילד המועדף עליי.
אספר על תהליך שהתחלתי לפני יותר מעשר שנים, מתקופת הייעוץ וכ-CIO ואני מאוד אוהבת: הובלה של נושאי ה-IT בתהליכים של מיזוגים ורכישות (M&A), במיוחד בחברות גלובליות. התהליכים משלבים כניסה מהירה לארגון היעד הפוטנציאלי, ההיבט האנושי של העובדים, כולל חסמים של תרבות ושפה, הערכת הסיכונים, וגם הסינרגטיות הפוטנציאלית, ולבסוף, פרויקט האינטגרציה, אם מתבצעת הרכישה.
אחת התקופות האהובות עליי מקצועית הייתה כשהקמתי את מערכות המידע של דלק אירופה, לאחר שנרכשו כ-500 תחנות דלק בבלגיה, הולנד וצרפת (וגם אכלתי מצוין).
אחת התקופות האהובות עליי מקצועית, הייתה כשהקמתי את מערכות המידע של דלק אירופה, לאחר שנרכשו כ-500 תחנות דלק בבלגיה, הולנד וצרפת (וגם אכלתי מצוין)
אילו שינויים יעבור לדעתך שוק מערכות המידע בשנים הקרובות?
איך אפשר לקיים ראיון בלי לדבר על AI? ספציפית בארגונים, המהפכה הדיגיטלית שעברנו ומהפכת ה-AI שנמצאת בפתח, מובילה לדמוקרטיזציה של המחשוב בארגון. התפקיד שלנו ב-IT צריך להשתנות משומרי סף, שמזהירים על סיכונים ו-shadow IT, למכפילי כוח שמסנכרנים את כל היוזמות הטכנולוגיות ומנהלים את תשתיות הנתונים. זה יחייב סוג אחר של אנשים, כלים ופרויקטים, לא כולם יוכלו להסתגל.
אם מנמ”ר אחר שואל אותך: ענן ציבורי, פרטי או היברידי ולמה. מה תעני?
אענה – כמעט כמו תמיד – מה הצורך?
בעולם מקביל אם לא היית CIO, במה היית עוסקת?
שאלה ממש קלה – בעולם מקביל הייתי אוצרת אומנות, וכנראה במוזיאון כלשהו בניו יורק. אני מאוד אוהבת לחוות אמנות ומרותקת מהקומפוזיציות של התמונות על הקירות, ממיקום הפסלים, מהיחסים בין האובייקטים ובינם לבין החללים שבהם הם מוצבים.
באיזה מוצר את משתמשת וכולם חייבים להכיר?
הכי בנאלי בעולם – ChatGPT Pro. אני מתייעצת אתו בנושאים רפואיים, מבשלת איתו, עושה איתו מצגות בעבודה ואפילו פותרת תשחצים. איך הסתדרנו לפני?

תמונה: pexels
לאיזו חברה או מנמ”ר אחרים את רוצה לפרגן על עבודה טובה?
אני רוצה לפרגן למוטי דוזטו, שהקים ומנהל את קבוצת הוואטסאפ "רק מנמרים". הקבוצה מכילה כ-300 חברים, כולם מנמ"רים ואין כניסה לספקים. בזכותו, הקבוצה היא כלי אפקטיבי ביותר להתייעצויות מהירות ושיתוף ידע לגבי הנעשה בשוק המחשוב הארגוני בישראל.
יש לך סיפור על מקרה מעניין, מצחיק או מעורר השראה שקרה במהלך הקריירה?
עשינו פרויקט ייעוץ בחברת טבע: ניהול יחסים של אחיות רפואיות עם חולי טרשת נפוצה, שנוטלים קופקסון (תרופה של טבע). בנינו תהליכי עבודה מובנים לניהול הקשר המתמשך, נוסף על הטיפול עצמו, ומערכת CRM. נסעתי ברחבי העולם, לסניפי טבע והדרכתי אחיות לראות איך להתייחס למטופלים כלקוחות: הונגריה, טורקיה, פולין, ברזיל ועוד. כשהגעתי למוסקבה החלטתי ספונטנית שאני אעביר את ההדרכות, בשפה הרוסית (עליתי מברית המועצות בגיל 5). היה מרתק ומאתגר לעמוד מול קבוצת אחיות רוסיות, לשוחח איתן ולתרגם סימולטנית את המצגות שבנינו באנגלית.
איזה טיפ תיתני ל-IT דירקטור שרוצה להתקדם לתפקיד CIO?
כדי להיות CIO צריך להבין את הביזנס: הסביבה העסקית (כולל מתחרים ולקוחות), האסטרטגיה הכללית והאסטרטגיות התפעוליות, התרבות הארגונית, יחסי הכוחות, האילוצים, תיאבון הסיכון. צריך לחיות את הארגון והשינויים, להיות עם אצבע על הדופק. מתוך ההבנה הזאת, אפשר לרתום את המחשוב הארגוני כדי להביא ערך מקסימלי.