חברת Figma חושפת: הוצאה של מאות אלפי דולרים ביום ותלות ב-AWS

לקראת הנפקתה חברת כלי העיצוב חשפה את סכום העתק שהיא משלמת ל-AWS מדי יום, ואת העובדה שהתלות המוחלטת בתשתית של אמזון עלולה לסכן את פעילותה העסקית

מערכת ITtime
6.7.25

לוגו Figma. תמונה: Unsplash

300 אלף דולר ביום רק על הוצאות ענן. תנו לזה לשקוע רגע. נגיד את זה שוב – 300 אלף דולר ביום על ענן בלבד. זה מה שמשלמת חברת כלי העיצוב Figma, המתכוננת בימים אלו להנפקתה בבורסה בניו יורק (NYSE).

המספר הזה הופיע בתשקיף שחשפה פיגמה במהלך סוף השבוע, לקראת הנפקתה, מי שנהנית מכך היא AWS, שמארחת את Figma על תשתית הענן שלה ומאפשרת לה, על פי טופס S-1 שהגישה פיגמה, להשתמש ב"יכולות עיבוד, אחסון, רוחב פס ושירותים נוספים" מ-AWS.

אנחנו כבר שברנו את הראש כדי לחשב את סכומי החוזה: על פי החוזה שנחתם בין AWS ל-Figma ב-31 במאי, האחרונה התחייבה לשלם ב-5 השנים הקרובות סכום מינימלי של 545 מיליון דולר. מלבד העלויות הגבוהות, מציינת פיגמה כי הפלטפורמה שלה תלויה לחלוטין בביצועים של AWS, וכי היא עלולה להיות מושפעת מכל תקלה או השבתה של המערכת.


כל עדכוני ה-IT, תשתית וטכנולוגיה בערוץ הטלגרם של ITtime


בנוסף, על פי התשקיף שפרסמה החברה, AWS שמרה לעצמה את הזכות "להפעיל שיקול דעת ולשנות ולפרש את תנאי השימוש ומדיניות השימוש כלפינו, כולל בעת חידוש החוזה", נכתב, "החלטות אלו עשויות לפגוע בפעילות העסקית שלנו". מה המשמעות? שבמקרה בו AWS תבטל את החוזה, צפויה Figma, שמשרתת בימים אלו כחצי מיליון משתמשים בחברות הגדולות בעולם, להתמודד עם אתגר משמעותי, שכן תשתית שירותי הענן שלה בנויה במיוחד לפעולה על גבי AWS.

שווה את ההוצאה הגבוהה?

עלויות הענן הגבוהות הפכו בתקופה האחרונה לכאב ראש לא קטן עבור חלק מהארגונים. המקרה המוכר ביותר הוא ככל הנראה של חברת חברת התוכנה 37signals, שהחליטה לוותר על שירותיה של AWS ובתוך שנה, לפחות על פי הודעתה, הצליחה לחסוך כ-2 מיליון דולר, לאחר שחשבון הענן השנתי שלה חצה את רף 3.2 מיליון הדולר.

אבל לא כולן הן 37signals, והמקרה הנוכחי מדגיש את הדילמה המוכרת של חברות טכנולוגיה בעידן הענן: מצד אחד, תשתית אמינה וזמינה שמאפשרת לפלטפורמה לפעול בקנה מידה עולמי; מצד שני, תלות כמעט מוחלטת בספק ענן אחד ועלויות שמאמירות עם כל צמיחה.

גם אם השקעה של מאות אלפי דולרים ביום נראית מוצדקת כשמדובר בפלטפורמה עם מיליוני משתמשים, היא גם עלולה להפוך לעול מסוכן, במיוחד כשאין תוכנית גיבוי אמיתית. ולכן כל ארגון חייב לשאול את עצמו: מתי הענן מפסיק לשרת ומתחיל לנהל אותו?

 

משרות פתוחות

קטגוריות

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם