תפקיד ה-CIO הוא כבר לא רק לטכנולוגים
בעולם שבו טכנולוגיה ואנשים שזורים זה בזה, מנהלי מערכות המידע נדרשים לנווט לא רק בין שרתים וקוד, אלא גם בין אסטרטגיה, תרבות וחדשנות אנושית

תמונה: pexels
השנה האחרונה לימדה אותנו שאי אפשר לדבר על טכנולוגיה מבלי לדבר על אנשים. מבט על מפת האתגרים וההזדמנויות של מנהלי מערכות המידע (CIOs) בישראל ובעולם מצייר תמונה ברורה: זה כבר מזמן לא תפקיד טכני בלבד, אלא תפקיד אסטרטגי.
לצד מומחיות טכנולוגית, ה-CIO של היום נדרש להיות מוביל שינוי, מתכנן עסקי, שותף להנהלה הבכירה, ולעיתים גם סוכן תרבות. במחקר שערכנו בקרב אלפי CIOs ומקבלי החלטות טכנולוגיים ברחבי העולם, כולל ישראל, עולה כי אבטחת מידע נותרת בראש סדר העדיפויות: 41% מהמנהלים רואים בה איום משמעותי, ו-77% מהארגונים צפויים להגדיל את תקציבי הסייבר ב-2025. אבל מתחת לפני השטח מסתתר אתגר עמוק יותר – אנושי ותרבותי: 76% מהארגונים מדווחים על קושי בגיוס טאלנטים עם כישורים עדכניים.
המחסור בעובדים מיומנים בתחום ה-IT הפך לחסם מהותי – לא רק לצמיחה ולחדשנות, אלא גם ליכולת בסיסית של התמודדות עם סיכונים. התחומים המבוקשים ביותר כיום – אבטחת מידע (46%), בינה מלאכותית (35%) ומחשוב ענן (34%) – דורשים שילוב לא שגרתי של הבנה טכנית עמוקה עם חשיבה מערכתית, יצירתית ועסקית.
לכן, תפקידים רבים בתחום עוברים עיצוב מחדש, מתוך הבנה שהון אנושי הוא המפתח ליישום מוצלח של טרנספורמציה דיגיטלית. בישראל מצטרף אתגר ייחודי נוסף: סקפטיות כלפי בינה מלאכותית. 43% מהמנהלים הטכנולוגיים בארץ מפקפקים ביכולתה של AI לשרוד בטווח הארוך, לעומת 20% בלבד בממוצע הגלובלי. כתוצאה מכך, כמעט מחצית מהארגונים עדיין בוחנים את כדאיות ההטמעה, ו-45% מה-CIOs מצביעים על התנגדות פנימית לשינוי כעל מכשול משמעותי. בזמן הזה, בעולם כבר נרשמים החזרי השקעה מוחשיים ממהלכי חדשנות מבוססי AI.
דווקא בתקופה של חוסר ודאות, כשהשוק מתאושש מהאטה ולקוחות מצפים לערך מיידי, היתרון נמצא אצל ארגונים שמטפחים שותפויות פנים-ארגוניות, משקיעים בהכשרה מתמשכת, וממקמים את ה-CIO ליד שולחן קבלת ההחלטות. לא במקרה, מנהלי מערכות מידע מציינים כיום את סמנכ"ל התפעול (COO) כשותף הקרוב ביותר מחוץ למחלקת ה-IT – עדות לכך שהשיח אינו נסוב עוד רק על תשתיות, אלא על ייעול, חוויית לקוח, קצב תגובה ואג'יליות עסקית.
ה-CIO של 2025 הוא כבר לא רק מנהל מערכות, אלא מנהיג שינוי; מישהו שיודע שהשקעה בטכנולוגיה היא לא שלמה בלי השקעה באנשים, מישהו שמבין שמאחורי כל קוד, חייבת לעמוד אסטרטגיה.
רותם מיטיב היא מנכ"לית Experis ישראל