מהפך בצמרת: נחשף דירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן בישראל
אחרי 5 שנים בפסגה, מיקרוסופט יורדת למקום השני ומפנה את המקום לחברה הכי חמה בעולם הטכנולוגיה היום - אנבידיה. מי עוד ברשימה?
זוהי השנה העשירית ברציפות שבה מתפרסם דירוג מקומות העבודה הטובים בישראל. והשנה, אחרי 5 שנים רצופות, יש לנו מהפך. הדירוג של החברה מבוסס על כמה מקורות מידע, בהם מחקר עומק שנערך על כל חברה; לצד מידע שמגיע משאלונים שנשלחים לעובדי החברות ולמנהלי ה-HR שלהן. לטובת הדירוג פונה דן אנד ברדסטריט למאות חברות הייטק וסטארטאפים ובשנה האחרונה נוספו גם שאלות חדשות, כולל על השפעת מלחמת "חרבות ברזל" על פעילות החברה ועובדיה. השאלונים בוחנים גם שורה של פרמטרים סטנדרטיים יותר כמו יכולת העובדים להשפיע; פיתוח קריירה ושימור עובדים; תרומה לקהילה; יציבות תעסוקתית; תנאי השכר; תנאי העסקה; אתגר מקצועי; איזון בית-עבודה ועוד. כמו כן, נשאלו העובדים ומנהלי ה-HR מהן לתפיסתם חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן.
ממשיכה לקטוף כתרים
בראש הדירוג של השנה עומדת אנבידיה – שרשמה זינוק מהמקום השמיני בשנה שעברה עד לראש הרשימה. חשוב כמובן לציין כי זה כבר הדירוג השני שממקם את אנבידיה בראש רשימת מקומות העבודה בעולם הטכנולוגיה, אחרי שבתחילת ספטמבר פורסם דירוג של חברת CofaceBdi שגם בו כיכבה אנבידיה. מיקרוסופט ירדה מקום אחד למקום השני ברשימה, כשאחריה נמצאת monday.com הישראלית ששמרה על המקום השלישי מהשנה שעברה.
למקום הרביעי בדירוג הגיעה חברת הסייבר הישראלית-אמריקאית Palo Alto Networks, שירדה מהמקום השני בשנה שעברה. אחריה ברשימה נמצאות סיילספורס ו-SAP שהגיעו במקומות 5 ו-6 השנה בהתאמה, והיו במקומות ההפוכים בשנה שעברה. במקומות 7-9 ניתן למצוא את החברות Panaya, אוטודסק ו-AppsFlyer, כשאת העשירייה הראשונה (מתוך 50 מקומות בסך הכל) סוגרת CyberArk שכלל לא הייתה בדירוג בשנה שעברה ונכנסה עכשיו למקום העשירי.
אתם אולי מכירים אותה משלל התקריות ההזויות שבהן שמה נקשר, אבל NSO Group היא כנראה מקום לא רע לעבוד בו כי אחרי שכלל לא הייתה בדירוג של השנה שעברה היא התברגה השנה במקום ה-12. גם Cato Networks של שלמה קרמר, שעל פי הדיווחים בדרך להנפקה בשנה הבאה, לא הייתה בדירוג אבל השנה נכנסה היישר למקום ה-15. שתי חברות סייבר נוספות שנכנסו השנה לראשונה לדירוג הן אקמאי וסמפריס שהגיעו למקומות 27 ו-28 בהתאמה.
מי שממשיכה להתדרדר היא חברת אינטל, המעסיקה הגדולה ביותר בהייטק הישראלי, ונחשבה פעם לאחד מהמקומות הנחשקים ביותר. אינטל הגיעה בדירוג למקום ה-18, ירידה של 4 מקומות מהמקום ה-14 בשנה שעברה, ונראה שגם השנה הבאה לא צופה טובות בעקבות השינויים והקיצוצים האחרונים.
ומי הסטאטראפים שהכי שווה לעבוד בהם?
לצד דירוג 50 חברות הטכנולוגיה שהכי טוב לעבוד בהן, ישנם גם שני דירוגים של חברות הסטארטאפ שהכי טוב לעבוד בהן – כאשר החלוקה היא לסטארטאפים עם יותר מ-100 עובדים ופחות מ-100 עובדים. בקרב הסטארטאפים הגדולים יותר, את המקום הראשון קטפה השנה הזוכה של השנה שעברה – חברת הסייבר Silverfort. אחריה ברשימה ניתן למצוא את Pentera, סימפלי (JoyTunes לשעבר), Upwind Security ו-NoTraffic. את העשירייה הראשונה משלימות החברות Cymulate, האניבוק, קארביין, דאזז ו-At-Bay.
למקום הראשון ברשימת הסטארטאפים עם פחות מ-100 עובדים הגיע הסטארטאפ Loox המפתח פלטפורמת איקומרס ועד היום פועלת לחלוטין במתכונת בוטסטראפ. אחריו נכנסה לרשימה חברת Theator המפתחת את "הנטפליקס של המנתחים". למקום השלישי נכנס הסטארטאפ Kodem של יוצאי NSO, ואחריו חברת Mine המתמחה בתחום הפרטיות. במקום החמישי נמצאת חברת הסייבר Cynerio. את הטופ-10 של הסטארטאפים הקטנים יותר משלימות החברות מיקסטיילז, Ibex Medical Analytics, חברת D-ID, מיטיגה ו-nSure.ai.
נזכיר כי כמו עם כל סקר ושאלון אחר גם את הנתונים האלו חשוב לקחת עם "גרגר מלח", כמו שאומרים הקולגות האמריקאיים שלכם בפגישות. חברה שטובה לאנשי המכירות, לא בהכרח טובה לצוותי הפיתוח; ותנאים טובים יותר ופינוקים לא מפצים על סטאק טכנולוגי ישן או תרבות ארגונית גרועה. מחקרים מסוג זה יכולים להצביע אולי על מגמות, אבל בסופו של דבר אין תחליף לבדיקה עצמאית שלכם עם מי שעובד או עבד בחברה.