כ-70% מתקציב ה-IT של בנקים מופנה לתחזוק מערכות מיושנות
מרבית תקציב ה-IT ממשיך להיות מושקע בתחזוקה שוטפת של מערכות ישנות, מה שגורם לעומס על הצוותים ומגביל את יכולת הבנק להתחדש

תמונה: Pixabay
בנקים ברחבי העולם ממשיכים לשלם מחיר כבד על אסטרטגיית ה-"Patch & Upgrade" שלהם עבור מערכות IT מיושנות: מחקר חדש של חברת RS2 מגלה כי כ־70% מתקציבי ה-IT של בנקים מופנים כיום לתחזוקת מערכות לגאסי – תוך שימוש בגישה היקרה במקום התחדשות מערכתית אמיתית.
לפי המחקר, אסטרטגיה זו לא רק מכלה משאבים יקרים, אלא גם מעמיסה על צוותי ה-IT, מגבילה את היכולת לחדש ומובילה לפלטפורמות סגורות ומבוזרות שפוגעות ישירות בחוויית הלקוח.
תשתיות ישנות, שירות לקוחות פגום
ב-RS2 מסבירים כי הוספה רציפה של פיצ'רים למערכות מיושנות יוצרת איים מבודדים של מידע ומערכות לא מתואמות – מה שמקשה על מתן שירות איכותי ומעקב מדויק אחר נתוני הלקוח.
"התובנות מהמחקר שלנו הן חד-משמעיות: בנקים אינם יכולים להרשות לעצמם להמשיך ולהדביק טלאים על מערכות ישנות, בזמן שהנוף הפיננסי משתנה סביבם", אמר מנכ"ל RS2, ראדי אל-חאג' לאתר ITPRO, "במקום לתחזק את העבר, הגיע הזמן להשקיע בעתיד – בפיתוח חדשנות, במוצרים חדשים ובחוויית לקוח מתקדמת".
כל עדכוני ה-IT, תשתית וטכנולוגיה בערוץ הטלגרם של ITtime
רוב הבנקים עדיין לא מוכנים ל-AI
המחקר מהדהד ממצאים קודמים: סקר של 10x Banking שפורסם בשנה שעברה העלה כי 55% מהבנקים רואים במערכות ה-IT הישנות את המכשול העיקרי בדרך ליעדים הדיגיטליים שלהם. למרות הממצאים, הבנקים עדיין לא עושים את המעבר למערכות חדשות, אלא ממשיכים להוסיף פאטצ'ים שמייקרים את המערכת. 53% מהבנקים המשתמשים במערכות ליבה מיושנות אמרו שקשה להם לגדול ולהתרחב, כלומר, להוסיף שירותים חדשים, לשרת יותר לקוחות או לפעול בשווקים נוספים – בגלל מגבלות טכנולוגיות.
למרות זאת, המעבר לטכנולוגיות חדשות, ובמיוחד לבינה מלאכותית, עדיין לא מובן מאליו. כ-70% ממקבלי ההחלטות בתחום ה-IT במגזר הבנקאי ציינו כי חששות בתחום האבטחה והרגולציה מונעים מהם לנקוט בצעדים משמעותיים. רק שליש מהבנקים דיווחו כי שילבו כבר יכולות AI בליבת המערכת, בעוד ש-39% מתכננים לעשות זאת בשנה הקרובה ו־27% בשנים הבאות.
המסר שעולה מהדוחות ברור: ההבנה קיימת והרצון גדול, אבל היישום בפועל עדיין רחוק. כל עוד מרבית תקציב ה-IT ממשיך להיות מושקע בתחזוקה שוטפת של מערכות ישנות, יהיה קשה לבנקים להצעיד את עצמם לעבר עידן חדש של שירותים חכמים, מבוססי דאטה ובינה מלאכותית.