בריטניה: AWS טוענת שהלקוחות שלה חוזרים לתשתיות On-Prem
זאת במסגרת חקירה שמנהלת רשות התחרות והשווקים הבריטית (CMA) נגד כל ספקיות שירותי הענן בשל חשש לפגיעה בתחרות בשוק הענן בבריטניה. AWS הדגישה שלקוחות יכולים לעבור בין ספקי שירותי ענן בקלות, או אפילו לשוב להשתמש בתשתיות פרטיות
AWS טוענת כי היא לקוחותיה חוזרים לניהול תשתיות IT מקומיות (on-premises), וכי המצב הזה מהווה עבורה תחרות קשה. כך אומרת ענקית הענן לרשות התחרות והשווקים הבריטית (CMA) החוקרת את ספקיות שירותי הענן, בהן AWS (Amazon Web Services), בשל חשש לפגיעה בתחרות בשוק הענן בבריטניה.
ה-CMA חוקרת את המבנה התחרותי של שוק שירותי הענן בעקבות טענות ש-AWS ומיקרוסופט, שמחזיקות נתח שוק משמעותי במדינה, עלולות להקשות על מעבר בין ספקי ענן ובכך למנוע תחרות ולעודד פגיעה בלקוחות עסקיים. AWS מדגישה כי אינה מונעת או מקשה על לקוחות וכי הם יכולים בקלות לעבור בין ספקים ואף לחזור לתשתיות פרטיות.
עוד מציינת ענקית הענן בדוחות החקירה כי חברות רבות בוחרות לחזור לתשתיות מקומיות בשל עלויות גבוהות של שירותי הענן, ונראה שהשיקול הכלכלי משפיע על מגמות השוק. עוד נטען כי ספקיות הענן הבינלאומיות, כגון AWS, נדרשות להתמודד עם רגולציות שונות בשווקים שונים, מה שמקשה על יכולתן לנהל את התשתיות והמחירים שלהן.
AWS מדגישה כי התחרות שלה מול תשתיות IT מקומיות מוכיחה כי היא אינה מונופוליסטית כפי שחוששים ברשות התחרות הבריטית, וששירותיה נתונים לשינוי והתאמה לפי הצרכים של הלקוחות. “הקמת דאטה סנטר דורשת מאמץ משמעותי”, טוענים ב-AWS, “כך שהעובדה שלקוחות עושים זאת מדגישה את רמת הגמישות שיש להם ואת המשיכה לחזור לתשתיות מקומיות (on-premises)”. עוד מוסיפים שם כי לקוחות עשויים לחזור לתשתיות מקומיות ממגוון סיבות, כגון “להקצות מחדש את התקציבים הפנימיים שלהם, להתאים את הגישה לטכנולוגיה ולהגביר את השליטה במשאבים, בנתונים ובאבטחה”.
האם AWS באמת מתמודדת עם אתגר משמעותי מצד תשתיות מקומיות בבריטניה, או שזו דרכה להימנע מרגולציה שעלולה לפגוע בה? אתר The Register שאל את החברה כמה מלקוחותיה חזרו מתשתיות הענן. AWS השיבה בציטוט נתונים המראים שמתוך כל הארגונים הבריטיים שהחליפו ספקי תשתיות ענן, 29 אחוזים עברו לשירותים מקומיים. חשוב להדגיש כי נתון זה כולל את כל ספקיות הענן, ולא רק את לקוחותיה של AWS.
בינתיים, הרגולטורים במדינה עדיין בוחנים את אופן ניהול השוק והתנאים שמספקות חברות הענן הגדולות ללקוחותיהן ואת הפוטנציאל לפגיעה בתחרות ארוכת טווח.