"סוכני AI יעבדו בקצב מהיר והמוח האנושי יוכל להגיע למיצוי טוב יותר של הערך המוסף שלו"

אריאל לבנון, סמנכ״ל תחום הסייבר באנבידיה ישראל, הגיע לחברה אחרי שירות של 17 שנה בתחומי מודיעין וסייבר. מהו לדעתו האתגר המרכזי לאנשי אבטחת מידע, איזה תחום מפתיע צמא לפתרונות טכנולוגיים ובאיזה מקצוע חלופי הוא היה בוחר?

רונה חזקיה
22.4.25

במדור מנמ"ר על הבר אנחנו משוחחים בכל פעם עם CIO או CISO שיספרו לנו קצת על עצמם, על הדרך שעשו כדי להגיע לתפקיד ועל שיטות העבודה והניהול שלהם; נדבר על השינויים בתעשייה ובתפקיד ונכיר גם צדדים פחות מקצועיים. והשבוע מתארח אריאל לבנון, סמנכ״ל תחום הסייבר באנבידיה ישראל. שנתחיל?


היי אריאל, נשמח לשמוע על המסלול האישי שעשית בקריירה עד לתפקיד הנוכחי.
שירתי כ-17 שנה ביחידה 8200 במגוון תפקידים מובילים בתחומי המודיעין והסייבר. בתום השירות הצבאי עברתי לקבוצת מר, שם שימשתי כסמנכ״ל מודיעין וסייבר, ובשבע שנים האחרונות אני עובד ב-NVIDIA בתור סמנכ״ל סייבר.

במהלך הקריירה שלי הקמתי והובלתי קבוצות שונות של מומחי סייבר לאיתור בעיות אבטחת סייבר אצל לקוחות שונים ומתן מגוון פתרונות להתמודדות עם איומי סייבר הן בחומרה, תוכנה, רשתות תקשורת מורכבות ומערכות בינה מלאכותית מתקדמות.

אריאל לבנון, אנבידיה. תמונה: יח"צ

ספר לנו קצת על אנבידיה והתחום שבו היא פועלת.
אנבידיה מפתחת טכנולוגיות חומרה ותוכנה שמניעות את מהפכת הבינה המלאכותית. אנחנו במרכז המחקר והפיתוח בישראל מפתחים טכנולוגיות תקשורת מואצת, שמאפשרות ל-GPUs, המעבדים הגרפיים של NVIDIA שמשמשים לאימון והרצה של מודלי בינה מלאכותית, לפעול בסנכרון כאילו מדובר ביחידת חישוב אחת. מדובר באתגר טכנולוגי משמעותי מכיוון שמחשבי העל של ימינו מורכבים ממאות אלפי GPUs, וכדי שהלקוחות שלנו יוכלו לפתח באמצעותם את הדור הבא של כלי ה-AI, התיאום ביניהם צריך להיות מושלם.


כל העדכונים של ITtime עכשיו גם בערוץ הטלגרם שלנו


מה האתגר הכי קשה שאיתו אתה מתמודד בתפקיד שלך כיום?
קצב התקדמות הטכנולוגיה, ובהתאם הגדלת משטח התקיפה בממדים השונים של חומרה, תוכנה, מערכת וחוות השרתים. אנו נדרשים לתת פתרון מאובטח בכל הרבדים הקיימים, ועדיין לשמור על רמת ביצועים גבוהה ועלות חישובית נמוכה עבור הלקוחות שלנו.

באיזה תהליך שהובלת את הכי גאה?
אבטחת סייבר בתשתיות בינה מלאכותית ותקשורת מתקדמות – זה אתגר חדשני ואני גאה להיות ממוביליו. במלאנוקס, שנקנתה מאוחר יותר על ידי אנבידיה, הקמתי קבוצה שעוסקת באבטחת תשתיות תקשורת מתקדמות מפני איומי סייבר ברמות השונות (חומרה, תוכנה, מערכת וכו'). מדובר באתגר משמעותי, מכיוון שהלקוחות שלנו מעוניינים להשתמש בתשתיות תקשורת מתקדמות בקצבים גבוהים, מבלי להתפשר על אבטחת סייבר.

האתגר הכי משמעותי כיום הוא קצב התקדמות הטכנולוגיה, ובהתאם הגדלת משטח התקיפה בממדים השונים של חומרה, תוכנה, מערכת וחוות השרתים

זו קבוצה הטרוגנית שבה מומחים מתחומים שונים – אבטחת חומרה, תוכנה, בינה מלאכותית ועוד – שעובדים יחד על מנת לייצר אבטחת סייבר בכל הרמות עבור הלקוחות המובילים של החברה, הן באמצעות יכולות פנימיות של אנבידיה והן באמצעות שותפויות עם חברות סייבר מובילות בתעשייה.

אילו שינויים יעבור לדעתך שוק מערכות המידע בשנים הקרובות?
שוק מערכות המידע יטמיע יכולות בינה מלאכותית מתקדמות בכל הסקטורים, וסוכני בינה מלאכותית שיעבדו בקצב מהיר ישפרו את התפוקה באופן משמעותי. שינוי זה ינתב את המוח האנושי למיצוי טוב יותר של הערך המוסף שלו בתפקידים השונים, והתוצאה תהיה ביצוע משימות רבות יותר באיכות גבוהה.

אם מנמ”ר אחר שואל אותך: ענן ציבורי, פרטי או היברידי ולמה. מה תענה?
כמובן שזה מאוד תלוי בצורכי הארגון וברגולציה, אבל ענן היברידי מאפשר לארגון להתרחב במהירות, ולשמור על יכולת הביצוע של פעולות מקומיות, כולל כאלה שדורשות אבטחה גבוהה, בתשתית פרטית של הלקוח.

בעולם מקביל אם לא היית CISO, במה היית עוסק?
כנראה שגריר בעולם, או כל תפקיד שיראה את הייחודיות של המדינה שלנו ברחבי העולם.

תמונה: unsplash

איזה גאדג’ט אתה הכי רוצה לקנות עכשיו?
רכב אוטונומי.

באיזה אופן אתה משתמש ב-AI?
אני עושה שימוש נרחב בכלי בינה מלאכותית – החל מכתיבת קוד דוגמה לאפליקציות שונות, דרך כתיבת סיכומים של מאמרים ארוכים שמעניינים אותי, ועד לחיפוש מקורות מידע נוספים להעשרה.

לאיזו חברה או מנמ”ר אחרים אתה רוצה לפרגן על עבודה טובה?
אני רוצה לפרגן לתעשיית הסייבר הישראלית, שהצליחה גם בשנה מורכבת מאוד של מלחמה להמשיך לייצר מוצרי סייבר חדשניים ולמכור אותם ללקוחות ברחבי העולם. בנוסף, אני רוצה לפרגן באופן ספציפי לחברי עידן טנדלר, שמקביל להיותו סמנכ״ל בכיר בפאלו אלטו, הוא גם מוביל עשייה חברתית מעוררת השראה באמצעות עמותת PLACE IL שהקים.

יש לך סיפור על מקרה מעניין, מצחיק או מעורר השראה שקרה במהלך הקריירה?
הצטרפתי לפני כשנתיים כחבר נשיאות לעמותת על"ה – העמותה הלאומית לטיפול באנשים עם מוגבלויות. ככל שהתוודעתי יותר לתחום, הבנתי כמה צמא יש בתחום הזה לפתרונות טכנולוגיים משני חיים. לפני כשנה קיימנו אירוע בהשתתפות שותפים וסטארטאפים רבים המפתחים טכנולוגיות בינה מלאכותית לאנשים עם מוגבלויות, ואנו פועלים על מנת להקים שותפות רחבה בתעשייה הישראלית במטרה לקדם הנגשת פתרונות בינה מלאכותית שישנו את חייהם של אנשים עם מוגבלויות.

ואחת לסיום: איזה טיפ תיתן ל-IT דירקטור שרוצה להיות CIO או CISO?
היכולת ללמוד ולהשתנות מהר בהתאם להתפתחויות היא חשובה מאוד, ומהצד השני נמצא הקיבעון, שלעיתים מגיע עם פחד משינויים ולא מאפשר צמיחה. הייתי מבקש מאדם כזה למשל לחשוב על דבר אחד שניתן לעשות עם בינה מלאכותית שישפר או יחליף עשייה אחרת שיש בארגון בצורה יעילה ואפקטיבית.


רוצים להשתתף במדור? שלחו לנו פרטים ונהיה בקשר

משרות פתוחות

קטגוריות

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם