70% מהביקוש למשאבים לאוטומציה ארגונית נופל על צוותי ה-IT

נחשו מה - אין מספיק כוח אדם לטפל בזה, מה שיוצר פער בנתונים בתוך הארגונים. הפתרון שחברות מאמצות: רתימת AI ו-Low Code שמאפשרות לכל יחידה לעשות את התהליכים בעצמה

אהוד קינן
17.4.25
פערים בדאטה. אילוסטרציה: Lukas, Pexels

פערים בדאטה. אילוסטרציה: Lukas, Pexels

כשני שלישים מהארגונים הגדולים בעולם מנהלים באופן פעיל יותר מ-500 אפליקציות. התוצאה היא כמות מדהימה של 125,000 אינטגרציות פוטנציאליות הדורשות פיקוח מתמיד, עדכונים ותחזוקה.

כך עולה מסקר של Jitterbit, חברה המספקת פלטפורמה מאוחדת עם AI לאינטגרציה, תזמור, אוטומציה ופיתוח אפליקציות. החברה סקרה 1,000 מקבלי החלטות בתחום ה-IT בדרג מנהל ומעלה מארצות הברית ובריטניה, מחברות עם הכנסות של יותר מ-32 מיליון דולר.

היחידות עושות אוטומציה לעצמן

צוותי ה-IT, לפי הסקר, מתקשים לעמוד בקצב הביקוש הגדל לאפליקציות חדשות, אוטומציות ואינטגרציות, בשל רוחב הפס המוגבל שלהם – מה שגורם לפער בנתונים בתוך הארגונים. כדי להתמודד עם זה, ארגונים רותמים AI ו-low code כדי להאיץ את מאמצי האינטגרציה והאוטומציה שלהם.

70% מהביקוש למשאבים לאוטומציה ארגונית נופל על צוותי ה-IT, מדווח הסקר, מה שמדגיש את הצורך שיחידות עסקיות תומכות, ובהן כספים, משאבי אנוש ותפעול יקבלו את הכלים והאוטונומיה כדי להוביל את יוזמות האוטומציה שלהן באופן עצמאי.

באופן היסטורי, צוותי ה-IT טיפלו בפיתוח אפליקציות על בסיס בקשות מהיחידות העסקיות, מה שהוביל לעתים קרובות לעיכובים בעבודות שלהם. אולם, לפי הסקר, בעזרת AI, יותר מ-60% מתהליכי העסקים נעשים באוטומציה מחוץ למחלקת ה-IT.

חיסכון של 160 שעות פיתוח בחודש

התפישה הזאת משנה את החשיבה לגבי ניהול התקציב ומשאבים. 72% ממנהלי ה-IT שנסקרו מעריכים שאוטומציה מבוססת בינה מלאכותית יכולה לחסוך מעל 160 שעות פיתוח בכל חודש.

מנהלי ה-IT גם מעריכים מחדש את התקציבים שלהם כדי לתת עדיפות לאינטגרציית נתונים, אוטומציה ותזמור כמרכיבים מרכזיים באסטרטגיה שלהם. לפי הסקר, שני שלישים ממקבלי ההחלטות ב-IT מקצים 30% מתקציב ה-IT שלהם ליוזמות כאלה, כאשר קצת יותר משליש (34%) ממקבלי ההחלטות מקדיש לכך יותר ממחצית מהתקציב שלהם. מהצד השני, יש לארגונים ציפיות גבוהות מהשקעות בבינה מלאכותית. 57% מהנסקרים מצפים לעלייה ב-ROI של 26-50%.

הסקר מדבר על כך שהמעבר לבינה מלאכותית אג'נטית (Agentic AI), כלומר סוכנים, מתקרב במהירות. כמעט כל החברות (99%) כבר שילבו בינה מלאכותית בפעילות שלהן, ו-31% מהמשיבים מתכננים לשלב גם סוכנים שיעזרו לבצע ולמטב באופן אוטונומי תהליכים עסקיים.

חששות מבעיות אבטחה, חוסר תאימות וחוסר ידע

על אף הרצון של אנשי IT לבצע אוטומציה מקצה לקצה, הם עדיין מעלים חששות שונים שמאתגרים אותם בביצוע המעבר הזה. 47% מהנשאלים דיווחו על חששות אבטחה ותאימות, 40% דיווחו על חשש ממורכבות של תהליכים, 40% העלו את הנושא של מערכות מיושנות (לגסי), 37% חוששים מבעיות ממעבר לעבודה בסקייל, ו-31% העלו חשש של חוסר במומחיות.

משרות פתוחות

קטגוריות

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם