בינה מלאכותית, דאטה וביולוגיה: כנס חינמי יעסוק בעתיד הטיפול בסרטן
ביום שני, 21.7, יתכנסו בראשל”צ חוקרים, רופאים, יזמים ומומחי דאטה ליום עיון על חידושים במלחמה בסרטן, הכוללים: גילוי מוקדם, רפואה מותאמת אישית ופיתוח תרופות מבוססות בינה מלאכותית . הכנס לזכרה של קטי בר שלום ז"ל

תמונה: pixabay
המאבק במחלת הסרטן מלווה את הרפואה כבר עשורים, אבל בשנים האחרונות מופיעה גישה חדשה בשם BIO Convergence שמחברת בין שלושה עולמות: ביולוגיה, דאטה ובינה מלאכותית. הגישה הזו מציעה מודלים חדשניים לגילוי מוקדם, לחיזוי תגובה לטיפולים ולפיתוח תרופות מותאמות אישית.
איך מזהים סרטן לפני שהתסמינים מופיעים, כיצד מתאימים טיפול ביולוגי לפרופיל הגנטי של מטופל ואיך מאגרים עצומים של נתוני פתולוגיה, ריצוף גנטי ובדיקות דם משתלבים במודלים מבוססי AI לטובת חיזוי מוקדם? ביום שני, 21 ביולי 2025, בין השעות 09:00-15:00, תקיים הלשכה למערכות מידע בישראל את כנס החדשנות במלחמה בסרטן בקמפוס המסלול האקדמי של המכללה למינהל, ראשון לציון.
הכנס נערך לזכרה של קטי בר שלום ז"ל, מנהלת תחום החדשנות ומערכות המידע במאוחדת, שנפטרה השנה מסרטן המעי הגס, והוא מיועד לרופאים, חוקרים, יזמים, אנשי סיעוד, מומחי דאטה, נציגי קופות החולים ובתי חולים, חברות התרופות, אנשי מחשוב, חברות הזנק בתחום הרפואי ולכל מי שחדשנות בתחום הסרטן נוגעת בו.
השאלות שמעצבות את חזית הרפואה
האירוע יעסוק בכלים ובשאלות שמעצבים כיום את החזית של הרפואה האונקולוגית ויתמקד בנקודת המפגש בין AI, ביולוגיה וביג דאטה. בין הנושאים שיידונו: מגמות עולמיות בתחלואה ובשיעורי התמותה, פתולוגיה דיגיטלית ושילוב AI בזיהוי גידולים, ריצוף DNA, RNA וחלבונים, מודלים מבוססי דאטה לחיזוי סרטן כבד, לבלב וריאות, פיתוח תרופות על בסיס ביומרקרים של המטופל ועוד.
בין הדוברים המרכזיים: פרופ’ אירית בן אהרון, מנהלת המרכז האונקולוגי ע"ש פישמן ברמב"ם, תציג מחקרים עדכניים בנושא סרטן המעי הגס בקרב צעירים ויכולת חיזוי תגובה טובה לטיפול אימונותרפי; פרופ’ רענן ברגר, מנהל מרכז חוסידמן לרפואת הסרטן בשיב"א, ירצה על שילוב בינה מלאכותית בטיפול אונקולוגי. גיא רבין, מנהל את פרויקט פתולוגיה הדיגיטלית בכללית, יציג את המעבר לפתולוגיה דיגיטלית משולבת AI בשיתוף עם חברת IBEX. רונן טל והילה ורדי בכר ממכון סמואלי בדוידוב (בלינסון), ירצו על מודלים מבוססי למידת מכונה לחיזוי סרטן והנגשת המידע הרפואי לרופאי משפחה.
אלון יפה, סגן מנהל מערכות המידע במאוחדת, יציג מערכת חיזוי למניעת סרטן כחלק מאסטרטגיה דיגיטלית רחבה של מאוחדת. פרופ’ אורלי אלטר, מדענית ראשית ומייסדת Prism AI Therapeutics, תדבר על פיתוח תרופות על בסיס מכניקת הקוונטים וזיהוי תגובת מטופל לתרופה באמצעות ביומרקרים אישיים. דין ביתן, מנכ"ל Imagene, יציג טכנולוגיה חדשנית של למידת מכונה שמקצרת את זמן האבחון של סוגי סרטן מדגימות ביופסיה לדקות ספורות. באירוע ישתתף גם אמיר טרבלסי, מנכ"ל Genox, שביצע אקזיט משמעותי השנה בתחום בדיקות גנטיות מבוססות AI.